Tyronne Ebuehi is officieel speler van Benfica. De club uit Lissabon maakt zaterdag via de officiële kanalen bekend dat de 22-jarige rechterverdediger transfervrij overkomt van ADO Den Haag en voor vijf seizoenen heeft getekend.

“Ik voel mij enorm gelukkig om bij een club van deze dimensie te zijn. Het is een droom die uitkomt, dit is een grote stap die ik in mijn nog jonge carrière zet. Benfica is een grote club met uitstekende faciliteiten, een club die wereldwijd bekend is. Het feit dat Benfica altijd op het hoogste podium meedoet, trok mij zeer aan. Het was makkelijk om ‘ja’ te zeggen.”

Ebuehi noemt Benfica op de officiële website ‘de beste Portugese club’: “De afgelopen jaren is Benfica kampioen geworden en men heeft een zekere staat van dienst in Europa. Het is een geweldige club. De fans kunnen verwachten dat ik hard ga werken. Ik wil het team helpen om de doelstellingen te bereiken”, besluit de geboren Haarlemmer.

De drievoudig international van Nigeria leek in januari al over te stappen naar Benfica, maar die transfer ketste op het laatste moment af. “De clubs zijn in gesprek geweest, maar ik ben nog gewoon hier. Daar ben ik blij mee. Het is niet zo dat ik weg moet of weg wil”, vertelde hij begin februari op de website van de nummer zeven van de Eredivisie.

Ebuehi speelde voor DSOV, SV Hoofddorp, VV Young Boys en HFC Edo alvorens hij in de zomer van 2013 bij ADO terechtkwam. Hij debuteerde in een wedstrijd tegen Feyenoord in de Eredivisie en in totaal kwam Ebuehi in het Cars Jeans Stadion tot één doelpunt en drie assists in 82 officiële wedstrijden.

Bron: Voetbalzone
GGH Media Leaderboard

8 reacties

 1. Ron

  Dit wisten we al. Hij zou gaan, is gegaan en nu dus tevreden want veel geld etc. Het zij hem gegund, beter dan wanneer hij bij een Nederlandse club tekent en dan tegen ons speelt.

  Beantwoorden
 2. Wievriezenwenumaarweeresinn?

  Wat een sintah klaas hulpje…
  Wat ben ik blij dat voor een echte voetballer hier een kans nu openligt.
  Ik vind EHBO’r een matig rechtsbek. Het is gewoon een kwestie van bankzitten en geldrapen.
  Normale voetballers verzekeren hun benen.
  Als ik hem was zou ik mijn reet verzekeren en dan houd it het netjes…
  Doei

  Beantwoorden
   • VakkieM

    Izzy weer dat ei-koon

    Behalve dat dom gelul op de man af, voeg je weinig toe iekoontje.
    Maar net als ik, is iedereen aan jouw gedrag inmiddels wel gewend, fijne vent.
    ps ga je nauw akkoord met cookie?

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.