De licentiecommissie van de KNVB heeft de indeling van de categorieën weer bekendgemaakt. ADO Den Haag is ingedeeld in categorie 2, daarmee scoort de financiële huishouding van de Haagse club volgens de voetbalbond een ‘voldoende’.

De licentiecommissie toetst meerdere malen per jaar de financiën van de voetbalclubs en deelt vervolgens de clubs in categorieën. Clubs moeten minimaal in categorie 2 worden ingedeeld, anders verwacht de voetbalbond een plan van aanpak. Volgens de laatste bevindingen van de KNVB heeft alleen FC Den Bosch de financiën niet op orde.

Het is de laatste keer dat de licentiecommissie clubs in categorieën heeft geplaats. Vanaf aankomend seizoen hanteert de voetbalbond een ander systeem. Clubs krijgen één keer per seizoen een puntenaantal toegekend. Dat gebeurt op basis van de jaarcijfers en prognoses van de club. Bij die beoordeling worden maximaal 40 punten toegekend. Bij 15 punten of minder wordt de betreffende club doorgelicht en wordt aangegeven wat anders moet.

Categorie-indeling:
Categorie 3 (goed): Ajax, AZ, SC Cambuur Leeuwarden, Feyenoord, Go Ahead Eagles, FC Groningen, sc Heerenveen, Heracles Almelo, NAC Breda, PSV, Sparta Rotterdam, VVV-Venlo en Willem II.

Categorie 2 (voldoende): ADO Den Haag, Almere City FC, FC Dordrecht, FC Eindhoven, FC Emmen, SBV Excelsior, De Graafschap, Helmond Sport, MVV Maastricht, N.E.C, FC Oss, Roda JC, RKC Waalwijk, Telstar, FC Twente, FC Utrecht, Vitesse, FC Volendam en PEC Zwolle.

Categorie 1 (onvoldoende): FC Den Bosch

De licentiecommissie deelt Fortuna Sittard vooralsnog niet in. De reden is dat definitieve besluitvorming vanuit de licentiecommissie volgt nadat over een specifiek en technisch aspect meer duidelijkheid is.

Bron: Omroep West
GGH Media Leaderboard

2 reacties

  1. Jap33

    Fijn, maar ik begrijp er niet veel van. ADO draait jaar in jaar uit verlies en leent zich suf om gaten te dichten. Inmiddels is de club een groot groen geel vergiet.

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.