Richting het komende seizoen moet ADO Den Haag aan de bak op de transfermarkt, maar daarbij is het vooral afwachten en op koopjes jagen. Ook wanneer er een speler verkocht wordt is het onduidelijk of er geld vrijkomt om te investeren.

De hoogste prioriteit hebben de twee backposities. Rechtsback Tyronne Ebuehi vertrok naar Benfica en ADO zag zijn beoogde vervanger Deyovaysio Zeefuik voor FC Groningen kiezen. Op links heeft ADO nog altijd geen overeenstemming met aanvoerder Aaron Meijers, die transfervrij kan vertrekken.

Verder zoekt ADO een spits als concurrent voor of vervanger van Bjørn Johnsen (foto), die in buitenlandse belangstelling staat. Op het middenveld wil de club er in de breedte zeker één speler bij. Achterin mag van het tweetal Nick Kuipers en Thomas Meissner er één vertrekken. Doelman Indy Groothuizen kan na zijn doorbraak eind afgelopen seizoen een nieuw en verbeterd contract ondertekenen. ADO houdt er rekening mee dat Johnsen, Wilfried Kanon en Nasser El Khayati vertrekken. Hun vervangers mogen waarschijnlijk niet veel kosten. De club heeft immers te maken met een jaarlijks miljoenentekort dat opgevuld moet worden. Het afgelopen jaar paste eigenaar United Vansen het verschil uiteindelijk bij. Trainer Fons Groenendijk: ‘Hoe dat nu zit? Ik weet het niet.’

Groenendijk baalt er vooral van dat hij komend seizoen niet kan bouwen op het afgelopen topjaar: ‘Ik hoop dat die realiteit door de club wordt uitgesproken in de verwachtingen, anders komen we in een onmogelijke spagaat terecht. Ik vind het prima dat we minder kunnen betalen aan spelers, maar dat betekent dat je misschien pas op de plaats moet maken. Dat is zonde, maar het is ook realisme.’

Manager voetbalzaken Jeffrey van As is het grotendeels eens met zijn trainer. ‘Hoe graag ik het ook zou willen, ik kan niet als eis stellen dat we de play-offs weer gaan halen. Dat zou niet eerlijk zijn, dat had ik alleen kunnen doen als we ten opzichte van wat er nu staat echt door kunnen bouwen.’

Bron: Voetbal International
GGH Media Leaderboard

14 reacties

 1. Jap33

  Triest dat je jaar in jaar uit grote verliezen lijdt. Wat is er dan mis met het bestuur? Altijd moet je b voetballers kopen die nergens aan de vak komen. Gelukkig hebben we een toptrainer die van een elftal zwakker broeders een uitstekend team kan maken.

  Beantwoorden
 2. prof.

  Ze hebben toch gezegd dat wie verkocht word dat het geld gebruikt zal worden voor nieuwe spelers nu is het al weer een heel ander verhaal. Elk jaar het zelfde liedje word hier zo moe van we zijn gewoon het lachertje van de erediv. noemen ze dat doorpakken en een stabiele club worden terwijl je volgend seizoen weer voor de onderste plaatsen speelt. Pffff laat me niet lachen.

  Beantwoorden
 3. breakyall

  nee we moesten naar het nieuwe stadion dan zou het geld binnenstromen,niets is minder waar nieuw stadion is er alleen de geldschieters zijn er niet mensen met een grote bek gingen het wel maken maar nog steeds ieder jaar een miljoenen schuld .weinig of geen geld om spelers te halen die chinezen zijn gekomen en kosten ons nog meer geld want waar komt anders die miljoenen schuld vandaan aan aankopen van spelers is het niet uitgegeven.wel een paar spelers die gelijk wel weg kunnen Bas en nick kuipers en gorter kosten alleen maar geld en ja als je die andere spelers voor niets weglaten gaan ben je echt verkeerd bezig

  Beantwoorden
 4. Nick

  Dit is toch het verhaal van Ado. Ergens binnen de organisatie is de club gewoon heel erg ziek. Altijd maar verlies en dat dan met miljoenen.. vorig jaar alleen maar transfergeld binnengehaald en transfervrije spelers gehaald “ grootverdieners schaken en havenaar van de loonlijst en nu opnieuw wordt je gewoon weer in de maling genomen..

  Beantwoorden
 5. Maxwin

  Gewoon Sam Lammers huren van PSV en Johnson heel gauw verkopen. Let je een beetje op van As???!

  Beantwoorden
  • Nick

   Vind persoonlijk dat je niks aan huren hebt als ado zijnde. Vind ik meer wat voor clubs die net in de eredivisie komen kijken.

   Beantwoorden
   • Maxwin

    Ik ook niet, maar als je geen geld hebt en PSV wil haar talentvolle spits alleen verhuren moet je hiervoor gaan. Kishna was ook gehuurd.

  • Nelis

   Hahahaha jou hebben we nodig, gaan weer huren. Maken ze er bij ons 15 en kunnen andere er geld aan verdienen.

   Beantwoorden
   • Maxwin

    Wat wou je dan zonder geld om een fatsoenlijke speler te kopen? Volgens mij snap jij het niet. Lammers is een groot talent en kan van grote waarde zijn voor ADO. Talenten huren is beter dan een Bas Kuipers, Nick Kuipers, Gorter etc te kopen. Dat is geldvernietiging. En geld is er niet/nauwelijks.

 6. Hollander070

  Zeer frustrerend om dit weer te lezen , laatste 7,8 jaar doen we het uitstekend maar geld is er nooit hoe kan dit?

  Beantwoorden
 7. Nick

  Hey Maxwin, ik snap wel wat je zegd hoor.. Lammers zou zeker niet misstaan en ADO wel naar een hoger niveau brengen.. Hoop dat ADO nog een transfervrije spits kan vinden die kan scoren.. Pelé van anholt is transfervrij op te halen als rechtsback

  Beantwoorden
  • Maxwin

   Dan besluiten we nu dat Lammers wordt gehuurd en van Anholt transfervrij wordt gehaald als rechtsback -;)

   Beantwoorden
 8. Ronald

  Zolang de heer Manders de scepter blijft zwaaien komt het nooit meer goed. Meneer zit 5 dagen in de week in zijn eigen kantoor en casht 20k in de maand. Hij doet aan verdeel en heer, heeft zich ingelikt bij de Chinezen en het interesseert hem niks wat er met onze club gebeurd. Tel daarbij op dat de jeugdopleiding dood – en doodziek is, zie daar het huidige ADO.

  Danen als hoofd opleidingen, Texeira als trainer O19. Wie dat verzint hoort thuis in Parnassia.

  Beantwoorden
 9. supporter

  Volgens mij lieten veel sponsoren het afweten afgelopen seizoen.. Met Manders is het toch steeds goedgekomen en nu zelfs play-offs.. maar idd mag het nu uitgelegd worden hoe het nu precies zit met die continue tekorten..komt dit nu structureel goed door de salaris plafon? Mattijs??

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.