Als Yuning Zhang daadwerkelijk de overstap maakt naar ADO Den Haag, dan is dat niet alleen op sportief gebied interessant voor de club. De club hoopt extra geld te verdienen aan de Chinese spits.

Algemeen directeur van ADO Mattijs Manders geeft toe geïnteresseerd te zijn in Zhang, die volgens berichten al onderweg is naar Den Haag. Manders kan inhoudelijk niet zeggen wat zijn komst op gaat leveren. “Ik durf dat niet in bedragen uit te drukken, maar als deze speler bij ADO komt voetballen, dan is de kans heel groot dat alle wedstrijden van ADO in China op tv te zien zijn”, zegt hij tegen Omroep West.

“Dan kijken er ieder weekend meer dan tien miljoen mensen naar de wedstrijden van ADO. Je kunt je voorstellen dat dat interessant is voor de LED-boarding en andere vormen van reclame rondom ADO. Ik denk dat dat heel interessant kan zijn. We zijn dat aan het onderzoeken.”

ADO lijkt de enige Chinese international die actief is in Europa tegen een betaalbare prijs te strikken. “Andere internationals zijn onhaalbaar en spelen in de Chinese competitie”, zegt Manders. “Daar moet je tien, twintig miljoen voor betalen om die naar Europa te halen. Dat bedrag wordt in Europa niet betaald voor een Chinese international. Wat dat betreft is Zhang in alle opzichten een interessante keuze voor ADO.”

Bron: Voetbalprimeur
GGH Media Leaderboard

4 reacties

 1. Nick

  Halen. En johnsen verkopen en van dat geld een andere spits erbij kopen, misschien de beste uit de Jupiler league die het niet erg zou vinden eerst een jaartje op de bank te moeten zitten? En als de Chinees het niet goed doet een basisplaats kan verdienen.

  Beantwoorden
  • Generaal pardon

   @ Nick zoek jij eens een spits die graag een jaar lang op de de bank gaat zitten zonder dat ie het erg vind. En laat je die chinees een jaar lang staan als hij het niet goed doet. Speel je zelf ook weer Jupiler sukkel.

   Beantwoorden
   • Nick

    Apart dat je je antwoord met sukkel eindigd. Je hebt natuurlijk ook nog Falkenburg die de spits in kan.. En ik weet zeker dat er spitsen zijn die vanuit de Jupiler als 2de spits bij ADO aan de bak willen en zich zo in de basis willen knokken. Het scheelt namelijk wel iets in de Jupiler verdien je € 2000 p/m en bij ADO als 2de spits schat ik € 4500 a € 5000. Ik vind je een sukkel als je die kans dan niet zal grijpen..

 2. Marco

  Interessante optie, vooral door alles wat erom heen op financieel vlak mogelijk is. Sportief gezien zie ik de meerwaarde nog niet zo, maar dat zag ik aan het begin van het seizoen bij Johnson ook niet eerlijk gezegd. Ik zou alleen niet op die Zangh gokken als enige spits mocht Johnson vertrekken. Belangrijker dan die Chinese aandacht en knaken is dat er een scorende spits staat. Ik vind het een leuke optie in de spits meer nog niet.

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.