Onze huidige maatschappij draait steeds meer om bezuinigen. Of het nu gaat om een mobiel abonnement of energiecontract; we willen allemaal de laagste prijs betalen. Daarnaast worden we ook steeds milieubewuster. Hoe groener, hoe beter. Massaal zetten we ons in voor verduurzaming.

ADO Den Haag en duurzaamheid
Één van de dingen die u kunt doen om energie te besparen is het plaatsen van zonnepanelen. Kijkt u eens naar de voetbalclub ADO Den Haag. Zij zijn niet alleen geel, maar tegenwoordig ook groen. ADO Den Haag denkt aan haar voetbalsupporters. U kunt voortaan ook met uw elektrische auto naar het stadion van ADO Den Haag komen. Naast een energieopslagsysteem met een laadplein, zijn er op het dak van het stadion zonnepanelen geplaatst, zodat u als bezoeker uw elektrische auto kunt opladen.

Het doel van deze ingrijpende verandering aan het stadion is dat de Gemeente Den Haag op deze manier een beroep wil doen op de milieubewustheid van de consument en hierbij de aanschaf van elektrische auto’s wil stimuleren. Met meer elektrische auto’s wordt de luchtvervuiling logischerwijs steeds meer ingedamd en wordt Den Haag schoner.

Elektrisch rijden
Voor de elektrische autorijder een ideale oplossing, want er staan maarliefst 20 oplaadpunten. Ook voor ADO Den Haag zelf heeft deze verandering voordelen. De overdag opgeslagen energie kan ‘s avonds optimaal gebruikt worden. Zo kan het stadion ‘s avonds verlicht worden en het netwerk ontlast worden. Meerdere auto’s tegelijk aan een oplader zorgt voor een enorme druk op het netwerk. Maar met de duurzaam opgewekte energie wordt dat probleem voor een heel groot deel opgelost.

Energie besparen
Er zijn natuurlijk nog veel meer manieren om energie te besparen:
– Zet de verwarming lager: Dat lijkt misschien een lastige, maar als u een deken gebruikt op de bank of in de stoel, dan heeft u het binnen een mum van tijd weer warm en kan de verwarming al snel een graden lager gezet worden.
– Laat apparatuur niet op stand-by staan: Lampjes die blijven branden verbruiken energie. Van de TV zijn we gewend om die helemaal uit te zetten. Maar heb je ook aan uw droger of uw wasmachine gedacht? En wist je dat als je de was optimaal laat centrifugeren u ook meer energie bespaart? De was hoeft dan minder lang in de droger.
– Gebruik radiatorfolie: Met een verwarming tegen een buitenmuur gaat heel wat warmte verloren. Veel warmte trekt de koude muur in. Door radiatorfolie te plaatsen achter uw verwarming, wordt de warmte uw kamer ingeduwd.

Energieleverancier met de laagste energietarieven
Energiemaatschappijen, ze rijzen als paddenstoelen uit de grond. En het wordt voor u als consument steeds lastiger om de juiste keuze te maken. Wilt u ook duurzaam bezig zijn? Maar weet u niet waar u moet beginnen? Dan kunt u gemakkelijk uw energieleverancier kiezen op overstappen.nl.

Stap over en begin met besparen
Is uw energierekening aan de hoge kant? Schroom dan niet om over te stappen naar een andere energiemaatschappij en kosten te besparen. Energie vergelijken is op overstappen.nl is nog nooit zo gemakkelijk geweest.

Fly-Over Leaderboard

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.