Fons Groenendijk heeft de knoop doorgehakt: Indy Groothuizen is dit seizoen de nummer één van ADO Den Haag. De jonge doelman heeft de concurrentiestrijd gewonnen van Robert Zwinkels. Groenendijk bevestigt dat op de website van ADO.

De coach spreekt van een ‘zeer lastige keuze’. “Ik heb er lang over nagedacht en veel argumenten de revue laten passeren”, zegt hij.

“Het zijn twee uitstekende keepers, die elkaar nauwelijks ontlopen. Alleen heeft Robert Zwinkels een kortere voorbereiding gehad. Hij heeft tijd nodig gehad om te herstellen van de operatieve ingreep in de zomer. Daardoor heeft Robert ook nog weinig speeltijd gehad. Dat is doorslaggevend geweest in mijn keuze voor Indy Groothuizen op dit moment.”

De 35-jarige Zwinkels, al sinds 2005 (!) speler van ADO, kwam vorig seizoen 29 keer in actie. Toen de routinier geblesseerd raakte in het slot van de competitie, nam Groothuizen (22) zijn plek onder de lat over.

Bron: Voetbalprimeur
Fly-Over Leaderboard

4 reacties

  1. Jap33

    Begrijp ik wel. Groot talent en kan nog jaren door. Toch heeft Zwinkels een topseizoen achter de rug. Was in de eerst helft van vorig jaar misschien wel de beste keeper van de eredivisie. Zwinkels is een superkerel en echt Adoman! Staat er altijd en zeurt nooit! Held!

    Beantwoorden
  2. Rick

    vraag me wel af op welke basis deze keeper er staat tot nu toe is straalt hij niet echt betrouwbaar uit en is erg zenuwachtig op de lijn…maarja als je Coremans en de Boer eruit werkt moet je toch iets hebben blijkbaar

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.