ADO wisselde in voorbereiding opzienbarende nederlagen af met bemoedigende optredens. Zo werd er verloren van de amateurs van GOES (2-1) en waren ook eerstedivisionisten FC Dordrecht (0-2) en TOP Oss (0-3) te sterk. De strijd die afgelopen seizoen aan de basis stond van de zevende plek in de eredivisie was tegen Athletic Bilbao (3-2 winst) en Panathinaikos (3-1 winst) weer terug. Lex Immers kondigde het na de zeperd tegen Oss al aan. ,,We moeten laten zien waar ADO voor staat: knokken.”

Tegen Aris Thessaloniki namen ze dat iets te letterlijk, vlak voor rust werd het duel tijdelijk stilgelegd na het tweede opstootje in korte tijd. ADO verloor vorige week vrijdag de laatste oefenwedstrijd met 0-2 en oogde aanvallend onmachtig. Sinds de eerste training raakte trainer Fons Groenendijk alleen maar spitsen kwijt. Johnsen (vorig seizoen goed voor 19 goals) vertrok naar AZ, maar ook Yuning Zhang was al snel weer weg. De van West Bromwich Albion gehuurde Chinees doet mee aan de Aziatische Spelen en mist sowieso de eerste twee wedstrijden in de eredivisie.

Productief
In de voorbereiding waren Zhang en Erik Falkenburg het meest productief, beiden maakten vijf doelpunten. Falkenburg, die tegen Aris Thessaloniki weer in de spits stond, scoorde er in het gehele afgelopen seizoen evenzoveel. ADO zag in Henk Veerman een versterking, maar liet na lange onderhandelingen de belangstelling in de Volendammer varen. De Heerenveen-spits koos gisteren voor Sankt Pauli.

Verder is veel hetzelfde bij ADO. Zo verlengde boegbeeld Tom Beugelsdijk zijn aflopende contract, evenals aanvoerder Aaron Meijers. In het doel is er wel een wissel: oudgediende Robert Zwinkels maakt plaats voor coming man Indy Groothuizen. De eindelijk speelgerechtigde John Goossens en de van Qabala (Azerbeidzjan) teruggekeerde Dion Malone zorgen voor meer concurrentie op het middenveld. Mogelijk komt laatstgenoemde in het elftal als rechtsback, want ADO is ook nog op zoek naar een vervanger voor Ebuehi.

Bron: Algemeen Dagblad
Brody’s leaderboard

12 reacties

 1. rws

  Die Chinees iig niet, dat is een prutser. En aangezien die van Ass nog steeds geen spits binnen heeft weten te halen zal het dus wel middenvelder Falkenburg zijn die in de spits komt te staan. Schiet niet echt op zo met amper nieuwe spelers.

  Beantwoorden
   • Rick

    achter de spelers staan doen we altijd maar zeker niet achter het management

  • Kees Hagenees

   Tja sommige snappen er echt geen hol van zo te zien elk seizoen dezelfde zeikerds hier haha. Die rws is altijd negatief die moet toch wel een rot leven hebben.

   Beantwoorden
 2. Ron

  Het management heeft ook niet ceel geld. Er achter staan, DAAR hebben de spelers meer aan dan dit. Kom aan ado!

  Beantwoorden
 3. Sambal Bye

  Tuurlijk moet je er achter blijven staan. Wel heel jammer weer dat het Ado gwn niet is gelukt om op tijd een degelijke spits aan te trekken! Misschien wel een schande!
  Vandaag zag je duidelijk dat er te weinig druk op het doel was van Emmen.
  Wat speelde die Lorenzen trouwens slecht zeg en die Hooi leuk!

  Beantwoorden
 4. Ricky

  Laat die van goppel en hooi eens een tijd staan die becker is zo slecht falkenburg loopt zo eenzaam rond daar en aub swinkels snel terug!!@

  Beantwoorden
 5. Pietje Puk

  Wordt dit onze nieuwe spits? #helsingborg
  Onbevestigd bericht. Maar op Twitter staat dit: Ado heeft een bod uitgebracht op Andri Runar Bjarnason van Helsingborg. Een IJslandse spits die twee keer voor het nationale team is uitgekomen en daarin 1 maal heeft gescoord.
  We gaan de IJslandse haka ten gehore brengen in Den Haag.

  Beantwoorden
 6. richard

  Van As met 2 miljoen in de tas heeft nog 9 dagen voordat de transfermarkt sluit. Veerman kwam niet. Bod op Vincent VErmeij afgewezen, ook in Almelo hebben ze media jeffrey. Er is haast geboden met Forutna en Excelsior als komende tegenstnders. Gezien de hoeveelheid gemiste kansen is een spits die ze er wel in schiet eerste prioriteit. Verder moet de verdediging maar naar de psycholoog om te leren hoe met de var om te gaan. 2 pingels tegen in 2 wedstrijden . GRoothuizen maakt ook geen indruk, die moet nu echt eens belangrijke ballen gaan pakken. Die gozer is weer opgeroepen voor jong-oranje.

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.