ADO Den Haag heeft in de eerste competitiewedstrijd met 1-2 verloren van het gepromoveerde FC Emmen. ADO speelde het eerste uur ondermaats en dit werd door de ploeg uit Drenthe afgestraft middels twee doelpunten. Het laatste half uur was ADO de betere ploeg, maar dit resulteerde alleen maar in een doelpunt van Becker.

De eerste helft was van beide teams tam. ADO had na tien minuten door een kopbal van Melvyn Lorenzen op voorsprong moeten komen, maar de vleugelspeler kopte over het doel van Emmen. Daarna gebeurde er weinig in het Cars Jeans Stadion totdat Glenn Bijl met een prima schot de ban voor FC Emmen brak. Vijf minuten na de openingstreffer maakte Arco Jansen er 0-2 van door een penalty te benutten.

De promovendus kwam de tweede helft fel uit de kleedkamer. Het doel van Indy Groothuizen werd meermaals onder vuur genomen en de 0-3 was dichterbij dat de aansluittingstreffer. Toen de Drentse storm ging liggen, balde ADO een vuist en gingen ze voetballen. Nasser El Khayati had na een uur spelen de 1-2 op zijn schoen, maar de middenvelder schoot in de handen van de keeper.

Het was uiteindelijk Sheraldo Becker die ADO terug in de wedstrijd bracht. De aanvaller schoot een afgeslagen corner erin. Vijf minuten later had de vleugelspeler ook de gelijkmaker op de voet liggen, maar deze pegelde hij op miraculeuze wijze over het doel van Emmen keeper Kjell Scherpen. Daarna zette ADO wel aan, maar een doelpunt werd er niet meer gemaakt. Hierdoor begint ADO het seizoen met nul punten.

Bron: Omroep West
Fly-Over Leaderboard

23 reacties

 1. Hageneessmeerkees

  Pas in de 60e minuut gaan voetballen in een vol huis echt triest dit , wedstrijd was nog wel spannend tot het eind

  Beantwoorden
 2. Wil

  Met een slappe houding het veld in gegaan. Ook na de 60 ste minuut gaven sommige sp elers niet thuis. Lorenzen dramatisch slecht.

  Beantwoorden
 3. Jabooo

  Met zoveel plezier naar uitgekeken net zoals alle supporters, wat een blamage was dit ze moeten zich schamen

  Beantwoorden
 4. Ruud

  Vond het allemaal bagger vandaag,maar de lichaamshouding van Becker irriteert mij het meest! Lekker enkele reis 020 geven!

  Beantwoorden
  • Haagsicoon

   Als het lukt wel ja dat gaat allemaal niet zo makkelijk en in paniek een spits halen heeft ook geen zin.
   En het is niet alleen door het ontbreken van een spits dat men heeft verloren.

   Beantwoorden
   • Daniel

    paniek ? Johnsen is al even weg hoor, en beetje dom dat alle pijlen alleen op Veerman waren gericht.

  • Haagsicoon

   Beetje dom om te zeggen dat alle pijlen alleen op Veerman waren gericht dacht je dat dat de enige naam was.
   Dat Heerenveen moeilijk ging doen wat prijs betreft kan de club weinig aan doen.En als alles zo simpel was hadden we nu een spits gehad.Wat ik bedoel is dat je ook in paniek snel een spits kan halen waar je dan niets aan hebt.

   Beantwoorden
 5. Rijsbergen

  Doelpunten blijven uit,als je al kijkt in de warming up hoe ze afronden op de goal,schrikbarend slecht laat staan in de wedstrijd.!!!!!

  Beantwoorden
 6. Haagsicoon

  Was te verwachten en zie het niet als en drama het niveau is zwaar gezakt in de eredivisie al jaren lang dus clubs die promoveren kunnen veel makkelijker mee.
  Had ook geen ruime overwinning verwacht of zo iets een hoop dachten dat het een makkie zou worden en komen van een koude kermis thuis.

  Beantwoorden
 7. Jap33

  Naïeve houding. Als je zelfs een vrije trap of corner zowat de tribunes in schiet, wordt het ook niets. Forenzen en Bekker waren zeer slecht. Die laatste ligt alleen maar te rollebollen en heeft geen spelinzicht. Het niveau was trouwens van allemaal drama. Erg jammer, maar stiekem wel te verwachten en dat zegt helaas genoeg …

  Beantwoorden
 8. Pietje Puk

  Wordt dit onze nieuwe spits? #helsingborg
  Onbevestigd bericht. Maar op Twitter staat dit: Ado heeft een bod uitgebracht op Andri Runar Bjarnason van Helsingborg. Een IJslandse spits die twee keer voor het nationale team is uitgekomen en daarin 1 maal heeft gescoord.
  We gaan de IJslandse haka ten gehore brengen in Den Haag.

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.