Henk Veerman tekende vorige week een driejarig contract bij Sankt Pauli, terwijl ADO Den Haag lang op zijn handtekening rekende. Beide partijen houden een vervelend gevoel over aan de kwestie.

Veerman is geïrriteerd over het feit dat ADO-directeur Mattijs Manders aanvankelijk suggereerde dat hij naar Duitsland is vertrokken vanwege het geld. ‘Ik wilde graag naar Den Haag’, blikt de ex-spits van SC Heerenveen en FC Volendam terug.

‘Ik vind het jammer hoe zij er achteraf mee om zijn gegaan. Nadat ik voor Sankt Pauli koos, las ik dat zij riepen dat ik voor het geld gekozen had. Nou, ik heb nooit een keuze gehad. In de dik drie jaar dat ik bij Heerenveen heb gespeeld, is Sankt Pauli de enige club die rond is gekomen over een transfer (voor een bedrag van circa zes ton, red.). ADO heeft drie weken met Heerenveen onderhandeld, maar heeft nooit een akkoord bereikt.’

Manders heeft een andere lezing. ‘De suggestie dat het alleen om geld gaat heb ik al genuanceerd’, vertelt hij. ‘Mijn frustratie zit er vooral in dat je als Eredivisionist ineens volslagen kansloos bent als een club uit de Tweede Bundesliga zich meldt. We hadden Henk heel graag willen hebben, maar op het laatste moment kwam Sankt Pauli tussendoor. Dat wij met Heerenveen niet rond kwamen, klopt niet. We respecteren uiteraard keuze van Henk, maar hebben aan de hele gang van zaken een heel wrang gevoel overgehouden.’

Bron: Voetbal International
Fly-Over Leaderboard

4 reacties

 1. Jap33

  Je kan naar een bijna failiete club met plastic gras op een industrieterrein, of je kan naar de grootste cult club van Duitsland met een geweldig publiek, geweldige sfeer en je verdient een stuk meer op maar een paar uurtjes rijden van je huidige woonplaats.
  Raar dat mensen de keuze van Veerman niet begrijpen..

  Beantwoorden
 2. Pietje Puk

  Wordt dit onze nieuwe spits? #helsingborg
  Onbevestigd bericht. Maar op Twitter staat dit: Ado heeft een bod uitgebracht op Andri Runar Bjarnason van Helsingborg. Een IJslandse spits die twee keer voor het nationale team is uitgekomen en daarin 1 maal heeft gescoord.
  We gaan de IJslandse haka ten gehore brengen in Den Haag.

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.