ADO Den Haag heeft zijn tweede duel in de eredivisie met 4-2 verloren van Heracles Almelo. In een leuk duel kregen de mannen van Fons Groenendijk uiteindelijk te weinig. ADO was over het gehele duel gezien de betere ploeg. Doordat de residentieclub ook de openingswedstrijd van de competitie tegen Emmen verloor, zijn ze nog puntloos.

De eerste tien minuten werd ADO Den Haag overbluft door Heracles. Een dubieuze penalty na drie minuten zorgde voor een 1-0 achterstand. Vier minuten later was het ook al 2-0 na een strak schot van Bart van Hintum.

Daarna was het ADO Den Haag wat de klok sloeg. Na twaalf minuten spelen was het Dion Malone die de zestien van de tegenstander inging en een voorzet van Nasser El Khayati binnenkopte. De gelijkmaker kon Fons Groenendijk na ongeveer veertig minuten noteren. ADO had al een paar kleine kansjes gehad. Maar het was uiteindelijk Heraclied Tim Breukers die een voorzet van Sheraldo Becker in eigen doel schoot.

Geel voor Groenendijk
De 2-2 leek ook de ruststand te worden. Maar Heracles scoorde op slag van rust na een scrimmage voor het doel van Indy Groothuizen. Een stand die geen recht gaf aan de verhoudingen op het veld. ADO was de bovenliggende partij.

Vlak na rust waren Sheraldo Becker en Lex Immers dichtbij een doelpunt, maar ze stuitten telkens op doelman Janis Blaswich van Heracles. Terwijl ADO op zoek was naar de 3-3, scoorde Heracles de 2-4. Dit was een buitenspeldoelpunt waarover ADO-trainer Fons Groenendijk zich terecht opwond. Hiervoor kreeg hij de gele kaart.

In het restant kon ADO geen vuist meer maken en zag het Heracles met de winst vandoor gaan. Door het verlies is ADO nog steeds puntloos.

Bron: Omroep West
Brody’s leaderboard

18 reacties

 1. Nick

  Een schande dat er nog geen spits is.. je ziet aan alles in het spel dat wij geen spits hebben.. ADO is weer aan het wachten tot het eind wanneer spelers die geen transfer hebben kunnen maken onderdak gaan zoeken! Kan daar zo moe van worden

  Beantwoorden
  • Vakkie G

   en dan dat bedrog belazer enz van manders en co…….het verhaal het komt wel goed enz en het bestuur heeft er alles aan gedaan en dan ook nog het verhaal veerman…..jezus je denkt dat die chinees ergens nog verstand van voetballen heeft maar volgens mij lacht die zich rot als wraak……..waarom schopt hij dit hele bestuur enz er niet uit slechter kan het niet worden.

   Beantwoorden
   • Haagsicoon

    Ja schop het bestuur er uit en we gaan ineens alles winnen.Tja jij snapt het helemaal.

  • Haagsicoon

   Zonder spits hadden ze vorige week moeten winnen en gister gelijk kunnen spelen.Of kan de rest geen doelpunten maken??? Als men wat beter met de kansen omging en scherper had geweest hadden we deze wedstrijden niet hoeven te verliezen.Dan praat ik niet eens over die makkelijk gegeven pingel en buitenspel goal van gister.
   En de club is niet aan het wachten en was al bezig op het moment dat Johnson vertrok daarbij moet je ook wel eens geluk hebben dat je direct de juiste vervanger kan binnen halen en men kan maar een keer het geld uitgeven dus in paniek een spits gaan halen om de supporters tevreden te stellen schiet dan ook niet op.

   Beantwoorden
   • Vakkie G

    sinds 7 juli gaat het dramatisch hoor en niks geen gezeur over die pingel het is gewoon een pingel volgens de boeken klaar …het gekloot met veerman verdient dus een schoonheids prijs ?? en waarom Meisner weg doen als je al niets in huis hebt ( toen was maloner er helemaal nog niet eens….en waarom heb je goppel en goossens in huis als je ze niet laat spelen???en ja dit bestuur doet waar ze goed in zijn verkooppraatjes verder niets…oja een hoofdtribune verbouwen voor 5 ton knap hoor

   • Haagsicoon

    Dan blijf je toch lekker thuis als je het allemaal niet bevalt Vakkie G jij bent echt zo’n zeiksupporter die niet verder kijkt dan z’n neus lang is. Alleen maar zeiken op het bestuur elk jaar maar weer en Meissner is geen rechtsback en kwam al sinds vorig seizoen niet in de plannen voor van Groenendijk.Daarbij Goppel en Goossens hebben gister toch gespeeld.Daarbij kunnen er maar 11 tegelijk spelen.

   • Nick

    Als je de laatste jaren een beetje heb opgelet is in het spelletje van ADO de spitspositie de belangrijkste.. vanaf wij de Russische spits hebben gehad is het spel niet veranderd.. buli veel goals kramer veel goals havenaar veel goals en nu ook johnsen veel goals.. feit is dus dat ADO een spits nodig heeft.. tegen Heracles en Emmen heeft onze spits positie niet gefunctioneerd.. als wij daar een spits hadden staan van het kaliber die we al jaren hebben hadden Wij 6 punten gezien de kansen! Paniek aankopen zeker niet doen, keihard onderhandelen en er vol voor gaan wel doen.. een keer 2 ton meer uitgeven ook doen want we willen verder groeien met ADO en niet blijven hangen.. groeien kan naar mijn inziens alleen als het sportief beter gaat en niet als je blijft bungelen tussen 11-15de plek met soms een uitschieter.. verders ben ik best positief hoor maar dit is niet goed gedaan door ADO

 2. Jap33

  Het seizoen is inmiddels al 3 wedstrijden oud en ADO heeft nog niet eens een spits… met voorhoedeslelers als Lorenzen en Beckers lijkt een spits toch een grote noodzaak. Die eerste 2 hebben totaal geen neusje voor de goal. Dat zag iedereen al aankomen.. ik vind het werkelijk van de zotte dat je nu al achter de feiten aan loopt omdat je je elftal nog niet op orde hebt. Ado kan dat zich niet veroorloven. Het is niet een club die zich “wel even veilig gaan spelen” . Is het arrogantie of onkunde?

  Beantwoorden
  • Vakkie G

   had m liever achter de hand gehouden gezien de hele dunne bezetting achterin…..aangezien er bij de beloftes ook niet snel iets doorgroeid

   Beantwoorden
   • Enw02

    Pinas, 2 x kuiper, beugelsdijk en kanon. Idd we hadden hem als 6e man moeten houden

 3. Haagsicoon

  @Nick Ik heb de laatste jaren opgelet en ja we hebben spitsen gehad die het goed deden maar ook in een flinke dip hebben gezeten met name Havenaar die scoorde maanden achter elkaar niet meer.Een Falkenburg heeft in het begin ook veel in de spits gestaan vorig seizoen want toen liep het nog voor geen meter met Johnson.Je zal toch ook andere spelers nodig hebben die er een bal in kunnen schieten.Want als het niet loopt bij je spits dan winnen we dus nooit meer een wedstrijd dus niet alleen de spits positie is het belangrijkste.Ook zonder spits hadden we 4 punten kunnen hebben geen 6 want Heracles uit daar hebben we 6 jaar geleden voor het laatst gewonnen als je de laatste jaren een beetje had opgelet.

  Beantwoorden
  • Nick

   Tuurlijk heb je ook andere spelers nodig die scoren zeker mee eens!
   Alleen een echte spits die scoort (en als hij dat dan niet doet) dan moet hij het team beter laten spelen. We creeren zat kansen maar ze vallen er gewoon niet in. Daarbij vind ik dat Falkenburg en Lorenzen gewoon geen echte spitsen zijn…
   We gaan het allemaal mee maken!

   Beantwoorden
   • Haagsicoon

    Een spits die niet scoort kan een team niet beter laten spelen. Je moet scorend vermogen hebben in je ploeg buiten je spits om.Kijk even naar Zwolle en Groningen die hebben ook 2 wedstrijden verloren en die spelen wel een spits en Den Haag scoort zonder spits 3x en de andere twee onder ons 2x en 1x. Zelfs ploegen die boven ons staan scoren minder met een spits. We We creeren zeker veel kansen gister onderkant lat dat is pech maar men moet wat scherper worden in de afronding.Ik kijk als liefhebber ook naar andere clubs en zo’n slecht elftal hebben wij niet hoor dan is Groningen en Zwolle helemaal drama. Het mooie seizoen onder v/d Brom verloren we ook de eerste 2 wedstrijden en stonden we 17e dus er is nog niets aan de hand.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.