Een gretig ADO Den Haag heeft door een 3-1 overwinning op Fortuna Sittard de eerste punten van het seizoen gepakt. Aan de hand van uitblinker Elson Hooi creëerde de mannen van Fons Groenendijk vele kansen en voetbalden ze de slechte seizoensstart van zich af. De doelpunten van ADO werden gemaakt door Melvyn Lorenzen en Nasser El Khayati (2x).

De eerste helft was ADO beter dan de tegenstander uit Limburg. Na twintig minuten kwam ADO voor het eerst dit seizoen op voorsprong. Het was Melvyn Lorenzen die prima afwerkte na een pass van Tom Beugelsdijk. Hierna was er lange tijd niets te beleven in het Cars Jeans Stadion.

Het stadion werd na veertig minuten weer wakkergeschud. Elson Hooi liep het penaltygebied binnen en ging onderuit. De penalty die hier uit voortkwam werd benut door Nasser El Khayati. De middenvelder zette hier ook de ruststand mee op het scorebord: 2-0.

Na rust deelde Fortuna Sittard wat speldenprikjes uit, maar ADO kwam niet echt in gevaar. Het was vervolgens de prima spelende El Khayati die alle Limburgse hoop op een positief resultaat wegnam. Na een goede Haagse aanval, schoot hij zijn tweede van de avond binnen.

El Khayati had zelfs een hattrick kunnen maken. Hij miste na zeventig minuten spelen een penalty. Die penalty werd gegeven toen Hooi de verdediging van Fortuna doldraaide en een overtreding de enige manier was om de kleine buitenspeler van de bal te krijgen. Fortuna scoorde daarna nog wel, maar dat doelpunt was puur voor de statistieken.

Bron: Omroep West
Fly-Over Leaderboard

5 reacties

 1. Wil van der Ham

  Ondanks het goede resultaat en een goede inzet, toch een.matige wedstrijd. Het had ook 3-3 of 2-5 kunnen worden. Vooral verdedigend toch zwak. O.a. Meijers maakte veel fouten. Ook veel onnodige gele kaarten. Maar wel blij met de 3 punten.

  Beantwoorden
 2. Ruud

  Helemaal met Wil eens, ik vond het ook zeer matig! Nu lees ik over een fris en fruitig spelend ADO, nou dan heb ik een andere wedstrijd gezien. Alleen Immers en Hooi waren positieve uitzonderingen!

  Beantwoorden
 3. Nick

  Maar wel even goed gewonnen! Even de punten.. met 2 verlies wedstrijden moet je gewoon winnnen en dat hebben ze gedaan.

  Beantwoorden
 4. Jap33

  Goede overwinning. Immers en Hooi waren erg sterk. Beugel, Meijers, Groothuizen en Becker erg zwak. G0ed dat matige wedstrijd gewonnen wordt. Vertrouwen kweken..

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.