ADO Den Haag heeft er in één klap twee nieuwe spelers bij. De transfervrije aanvaller Tomas Necid heeft voor twee jaar getekend, terwijl rechtsback Giovanni Troupée dit seizoen gehuurd wordt van FC Utrecht.

ADO heeft in de zoektocht naar een nieuwe spits onder andere PEC Zwolle afgetroefd. Die club wilde de 1,91 meter lange aanvaller graag terughalen. Vier seizoenen terug maakte Necid indruk in Zwolle. Daarna vervolgde de 44-voudig international van Tsjechië zijn loopbaan in Turkije. Na zijn eerste seizoen bij Bursaspor raakte Necid daar op een zijspoor. Hij werd twee keer verhuurd. Eerst aan het Poolse Legia Warschau, daarna keerde hij terug naar Tsjechië voor een uitlening aan Slavia Praag.

Sinds het vertrek van Bjørn Johnsen naar AZ was ADO’s manager voetbalzaken Jeffrey van As op zoek naar een lange spits. Omdat nieuweling Yuning Zhang vanwege deelname aan de Asian Games ontbrak, moest trainer Fons Groenendijk zijn elftal door elkaar gooien. Zo begon ADO aan de competitie met aanvallende middenvelder Erik Falkenburg in de punt van de aanval. Nadat hij zijn neus brak, was het in de twee wedstrijden daarna de beurt aan vleugelaanvaller Melvyn Lorenzen.

Met het binnenhalen van Troupée heeft ADO zich ook op een andere onderbezette positie versterkt. Na het vertrek van Tyronne Ebuehi naar Benfica en het wegvallen van Trevor David vanwege een zware knieblessure, moest trainer Fons Groenendijk in de eerste weken van de competitie ook op die plek improviseren. In de eerste drie duels speelde middenvelder Dion Malone tegen wil en dank rechts achterin.

Troupée is bij FC Utrecht voorbijgestreefd door Sean Klaiber. De 20-jarige rechtervleugelverdediger liet eerder al weten dat hij niet nog een seizoen wil toekijken bij de club, waar hij twee seizoenen terug nog speler van het jaar werd. Bij de huurdeal zit geen optie tot koop, omdat FC Utrecht nog altijd veel vertrouwen in Troupée heeft. Voor zijn ontwikkeling acht de club het beter dat hij een heel seizoen gaat spelen, zeker met de wetenschap dat FC Utrecht ook Mark van der Maarel nog achter de hand heeft.

Bron: Algemeen Dagblad

8 reacties

 1. Marco

  Goede versterkingen en Van As heeft het goed gedaan, hoewel het natuurlijk ook anders had kunnen lopen met Necid als Veerman in de tussentijd voor Ado was gegaan. Beetje geluk moet je ook hebben…

  Ik zou graag de anti Van As fanclub nog willen horen, waar zijn jullie nu? Sinds zijn aantreden heeft hij het, net als Groenendijk, gewoon goed gedaan. Al die simpele reacties om hem af te zeiken terwijl hij gewoon zijn werkt doet gaan helemaal nergens over.

  Beantwoorden
  • Haagsicoon

   Ach die anti van As club zal je altijd blijven houden net als tegen de rest van de directie.Wat je zegt van As levert gewoon goed werk sinds hij bij de club zit dit geld ook voor Groenendijk.
   Men begrijpt niet dat sommige deals nou eenmaal tijd kosten en daar kan je als club weinig aan doen je hebt te maken met meerdere partijen.

   Beantwoorden
   • RoosjuhDH

    Eens. Van As onderhandelt gewoon goed in het belang van de club. Laat zich niet gek maken als clubs het onderste uit de kan willen. Heeft goede contacten en komt toch steeds met leuke spelers!

  • Vakkie G

   Dus jouw mening is verplicht ? Ik ben absoluut een tegenstander van van as . En dat zal met necid niet veranderen. Eerst maar eens de balns opmaken voordat je anderen zonodig op het matje wilt roepen.

   Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.