Ajax en ADO Den Haag zijn weer in gesprek om supporters mee te nemen naar onderlinge uitwedstrijden tussen beide clubs. De laatste twaalf jaar gingen fans van beide ploegen niet op bezoek bij elkaar.

Oud-burgemeester Wim Deetman van Den Haag besloot in 2006 dat er geen Ajax-fans meer welkom waren bij uitduels met ADO. Hij nam die maatregel nadat hooligans van de club uit Amsterdam het supportershome van ADO hadden bestormd. Daarbij vielen verscheidene gewonden.

Deetman wilde de Ajax-supporters vijf jaar weren, maar die periode werd vervolgens steeds verlengd. Ajax probeerde de afgelopen jaren vergeefs een einde te maken aan die maatregel, maar inmiddels zijn clubs en gemeenten weer met elkaar in overleg. ‘We hopen dat er een oplossing komt’, vertelt een woordvoerder van Ajax. ‘Want wat ons betreft kijken fans van beide clubs in het stadion naar onze onderlinge duels.’
Met elkaar in gesprek
In september vorig jaar zei de Haagse burgemeester Pauline Krikke al op Radio West dat ze hoopte dat de supporters weer welkom zijn in elkaars stadion. ‘Je wil jouw club een hart onder de riep steken, toejuichen en meehuilen als het niet goed gaat. En daarvoor moet je in dat stadion zijn’, zegt Krikke. ‘Het lijkt me echt heel goed dat de supporters van ADO en Ajax met elkaar in gesprek raken om de lucht te klaren.’

Ajax gaat op 2 december op bezoek bij ADO. Het duel tussen beide ploegen in de Johan Cruijff ArenA staat voor 24 februari op de agenda.

Bron: Omroep West
Brody’s leaderboard

9 reacties

 1. Marco

  Nou zou mooi zijn als t lukt maar bij sommige supporters (als je ze zo kan noemen) zit de aversie tegen Ajax zo diep. Dat gaat van vader op zoon en het slaat natuurlijk nergens op. Wat hebben ze ons misdaan dan? En dan niet met de rellen tussen de hardcore hooligans benoemen want dat zijn echt geen supporters. Die verkloten het alleen maar met spreekkoren. Wat dat betreft maak ik me zorgen of t gaat werken. Het is verder vrij rustig bij ons maar als we weer 1 wedstrijd met spreekkoren krijgen dan blijft dat weer hangen. Ik zeg niet doen. Het is leuk maar naïef en ADO heeft er niks aan.

  Beantwoorden
  • Marco

   Beste Johnny, dank voor je opbouwende kritiek. En vwb het K woord waar je aan refereert, daar is mijn moeder na een ziektebed van een paar jaar aan overleden. Ik gun jou niet hetzelfde, wel dat je misschien wat beter nadenkt voordat je een reactie geeft.
   En ter info, ik ben geboren en getogen in Den Haag zonder een hekel aan Amsterdammers of Ajax te hebben. Echt het bestaat!

   Beantwoorden
   • Rick

    Die holigans die jij zonodig moet benoemen was ik met mijn kinderen van 6 en 9 jaar dus als jij nergens vanaf weet wat daar gebeurt is en lekker op commentaar erop wilt geven ben jij net zo erg als die lafbekken. die mogen noooooooit meer erin . En nu is het ado die rustig blijft gelukkig maar hiermee wordt het weer een tering zooi

   • marco

    Ik was er inderdaad niet bij (ik neem aan dat de aanval op het supportershome bedoelt) en dat lijkt me verschrikkelijk om mee te maken. Al die gasten die daarbij betrokken waren zijn natuurlijk nergens meer welkom. Maar die vader die nu met zijn zoon wil gaan kun je niet over 1 kam scheren met die gasten die jullie toen daarbij betrokken waren. Ik denk ook dat het niet verstandig is dat Ajax publiek komt omdat er gezeik van komt. En ik heb meer dan genoeg van gezeik door supporters/hooligans van mijn eigen club waar ik al meer dan 25 jaar kom en die nog steeds last heeft van het slechte imago. Het is nu rustig, dus houden zo.

  • Haagsicoon

   Tja Johnny supporters zoals jou kunnen we missen als kiespijn dat je het woordje K alweer moet gebruiken zegt eigenlijk genoeg.

   Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.