Nasser el Khayati is de verrassende topscorer in de eredivisie. Als ADO Den Haag zaterdag een strafschop krijgt, hoeft PSV-doelman Jeroen Zoet geen bal door het midden te verwachten. ,,Ik schiet altijd in de hoeken”, aldus specialist Nasser el Khayati, die dit seizoen twee van zijn zes doelpunten van elf meter maakte.

Dat hadden er overigens al drie kunnen zijn, maar tegen Fortuna Sittard keerde Alexei Koselev een penalty van El Khayati. ,,Ik heb daarvoor nog nooit gemist. Het kan een keer gebeuren, want hij pakte hem goed.”

Volgens de aanvallende middenvelder van ADO Den Haag is het bij strafschoppen de kunst om de bal strak in de hoek van het doel, net langs de paal, te schieten. ,,Dan kan ik bijna tegen de keeper zeggen: ‘ík schiet hem daar’ en dan pakt hij hem nog niet. Mijn aanloop is zodanig ingesteld, dat de keeper vaak al is gedoken. Dan is het voor mij makkelijker om hem in de andere hoek te schuiven.”

Bron: Algemeen Dagblad
Fly-Over Leaderboard

4 reacties

 1. Marco

  Hij brengt het allemaal leuk en heeft mooie momenten opgeleverd. Dus heel blij met El Khayatti. Maar hij heeft wel de neiging om naast zijn schoenen te gaan lopen met zijn opmerking (VI) dat hij bij Feyenoord en PSV niet zo misstaan. Ik hoop niet dat hij net als 2e deel vorig seizoen last heeft van alle publiciteit en zijn mooie geplande acties op het veld eindigen in schoonheid en veel balverlies opleveren.
  Morgen tegen PSV maar eens zien of hij goed mee kan komen, veel minder tijd om na te denken dan tegen de ploegen die we tot nu toe hebben gehad.

  Beantwoorden
  • Arnold

   Eens Marco. De opmerking dat ie niet gewisseld wilde worden omdat hij nog graag een vierde wilde maken vond ik ook typerend. Blij met hem, maar lekker gewoon blijven doen.

   Beantwoorden
 2. Jap33

  Hij is technisch zeer begaafd, maar tactisch nogal eens dom. Veel balverlies en zwak wanneer de tegenstander druk uitoefent. Hoewel hij dus in positieve zin kan opvallen, valt hij tevens te vaak door de mand om van waarde te zijn voor een PSV of Feyenood.

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.