ADO Den Haag heeft in eigen huis met 7-0 verloren van PSV. ADO ging na een tamme eerste helft met een 0-2 achterstand rusten. De tweede helft kwamen de mannen van Fons Groenendijk beter voor de dag, PSV toonde zich echter uiterst effectief en scoorde maar liefst vijf keer. Twee daarvan kwamen uit een strafschop.

Vlak voordat scheidsrechter Bas Nijhuis floot voor het begin van de eerste helft, toonden de supporters van ADO een spandoek. Topscorer Nasser El Khayati stond centraal op het kunstwerk. Het spandoek was spectaculairder dan het begin van de wedstrijd.

De eerste helft was weinig verheffend. PSV deelde via spits Luuk de Jong soms wat speldenprikjes uit, maar echt gevaarlijk werd het niet voor het doel van ADO-keeper Indy Groothuizen. Daar veranderde wat in toen Lex Immers de bal zomaar bij PSV inleverde. Hirving Lozano profiteerde en bracht na twintig minuten spelen de Eindhovenaren op voorsprong.

Grotere achterstand op slag van rust
Daarna probeerde ADO wat terug te doen, maar de verdediging van de Brabanders kon de groengele aanval op afstand houden. Toen beide teams zich klaarmaakten voor de rust, viel er toch nog een doelpunt te noteren. Luuk de Jong kopte de 0-2 uit een voorzet van Angeliño.

Tien minuten na rust gooide de regerend landskampioen de deur op het slot. Nadat Aaron Meijers de provocerende Luuk de Jong naar de grond trok, besloot de scheidsrechter na het raadplegen van de VAR om een penalty te geven. Die werd door Gastón Pereiro benut.

Érick Gutiérrez maakt indruk bij eredivisiedebuut
Daarna was het de beurt aan de nieuwe aankoop van een PSV: de Mexicaan Érick Gutiérrez. Hij gaf eerst een assist op zijn landgenoot Lozano, die knap de 0-4 maakte. Daarna schoot de debutant in de eredivisie zelf een streep in de kruising: 0-5.

Uiteindelijk schoot Steven Bergwijn in blessuretijd de zesde Eindhovense treffer tegen de touwen. Toen iedereen dacht dat de ellende voorbij was floot Nijhuis voor een penalty voor de ploeg uit de lichtstad. Pereiro schoot vanaf elf meter zijn tweede van de avond binnen en zette de 0-7 en tevens eindstand op het scorebord.

Bron: Omroep West
Fly-Over Leaderboard

5 reacties

 1. Hans

  Inspiratieloos beschamend voetbal van FCDH. Hoe kan je jezelf zo laten afslachten. Komen nog weg zonder 2 rode kaarten voor Meyers en Beugelsdijk. Zoet heeft 1 bal tegen gehouden van Necid. PSV voetbalde niet eens vol gas. FCDH was vanavond FC Knudde. De supporters zullen trots zijn, maar niet heus.

  Beantwoorden
 2. Ciccio

  Zielloos Hopeloos en vooral EMOTIELOOS
  Wat kan ik verder zeggen?
  Zullen we t is over de kansenverhouding hebben?
  0-7 was niet eens geflatteerd…hoogtepunt van de avond: niet in het stadion

  Beantwoorden
  • Marco

   Inderdaad. De club en supporters enorm laten zakken. Ervaren jongens hebben gaan in de fout en komen nog goed weg zonder rood. Uithuilen en snel vergeten deze totale offday.

   Leuk ook als je als Chinees op de bank zit met je ADO shirt!

   Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.