ADO Den Haag is woensdag zonder kleerscheuren door de eerste ronde van de strijd om de TOTO KNVB-beker gekomen. Waar profclubs als Telstar, NAC Breda en Sparta Rotterdam faalden, won ADO Den Haag wel in het bekertoernooi.

Trainer Fons Groenendijk gebruikte het duel met de amateurs, uitkomend in de Derde Divisie, om reservekeeper Robert Zwinkels speeltijd te geven. De routinier werd dit seizoen uit de basis verdrongen door Indy Groothuizen. Verder startte ADO in een sterke opstelling, ook man in vorm Nasser El Khayati had een basisplaats.

Verrassend genoeg kregen de amateurs de eerste grote kans, maar één op één met Zwinkels rondde Diego Meerveld niet af. Daarna pakte ADO de controle in de wedstrijd en liep de Eredivisionist nog voor rust uit naar een 0-3 voorsprong. El Khayati schoot raak vanuit een vrije trap, Tomas Necid maakte zijn eerste goal in ADO-dienst en Tom Beugelsdijk maakte de 0-3 door met links de bal in de kruising te plaatsen. In de tweede helft verdubbelde ADO de score: El Khayati en Necid maakten hun tweede van de avond, Sheraldo Becker zorgde voor het slotakkoord.

Zaterdag is de loting voor de tweede ronde van het bekertoernooi. Die avond speelt ADO ook zijn zevende competitiewedstrijd, uit tegen SC Heerenveen. ADO staat negende in de Eredivisie, Heerenveen twaalfde.

Bron: Voetbal International
Fly-Over Leaderboard

3 reacties

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.