ADO Den Haag heeft FC Groningen zaterdagavond een nieuwe tik uitgedeeld. Eén bevlieging van sterspeler Nasser El Khayati was genoeg voor de thuisploeg.

Groningen pakte afgelopen week na drie competitienederlagen op rij eindelijk weer eens een punt (1-1 tegen FC Utrecht). Trainer Danny Buijs sprak achteraf zijn opluchting uit over dat resultaat. De 36-jarige coach kent een uiterst moeizaam begin van zijn trainerscarrière en hoopte dat de remise tegen Utrecht een ommekeer teweeg zou brengen.

Daar was in Den Haag echter weinig van terug te zien. Beide ploegen waren slordig in de openingsfase, maar het was ADO dat de beste kansen kreeg. Sheraldo Becker werd tot tweemaal toe gevaarlijk, maar de bezoekers bleven overeind. In de 32ste minuut was het wel raak. El Khayati ontdeed zich met een fraaie actie van Tom van de Looi en gaf de bal perfect voor op Elson Hooi, die bij de tweede paal raak volleerde: 1-0.

Het was alweer het tiende doelpunt waar de 29-jarige El Khayati dit seizoen direct bij betrokken was (zeven goals, drie assists). Even mocht Groningen hopen op een meevaller, maar na raadplegen van de VAR bestrafte arbiter Allard Lindhout een vermeende handsbal van Tom Beugelsdijk niet met een penalty.

Buijs bracht bij Groningen achtereenvolgens Mimoun Mahi en debutant Daniël van Kaam binnen de lijnen, maar ook dat duo wist geen aansluitingstreffer te forceren. Aan de andere kant was ADO te slordig om de wedstrijd voortijdig te beslissen.

De Hagenaren trokken de 1-0 zege, ondanks enkele gevaarlijke momenten van Groningen, uiteindelijk wel over de streep, waardoor ADO met elf punten op de zevende plaats komt. Groningen blijft zeventiende met vier punten uit acht duels.

Bron: Voetbal International
Fly-Over Leaderboard

8 reacties

 1. Jap33

  Het geluk van ADO dat hem in het feit dat Groningen nóg slechter was. Want het was niet best. Bal aannemen was al te veel gevraagd. Dit Groningen moet met 5-0 worden opgerold. Maar goed, ook slechte wedstrijden winnen is een kunst zullen we maar denken. Nu Becker op de bank en Goppel on de basis.

  Beantwoorden
 2. Karel

  Zeker zeer matig ADO,dat ze in het linkerrijtje staan zegt wat over de rest.
  De gelatenheid op de tribune was aan te voelen,iedereen berustte in het zwakke spel,vooral de 1e helft.
  Kanon wordt ook met de week minder,dat eeuwige terugspelen op de keeper,slaapverwekkend.Gelukkig heb je Immers,Malone,Hooi en Necid die wat beter uit de verf komt nu,anders wordt t wel heel troosteloos.Goossens ook zeer zwak ingevallen,niet 1 goede pass gegeven.

  Beantwoorden
  • Vakkie G

   vergeet grabbelaar niet dit is toch ado onwaardig deze bijzonder slechte keeper, wat wilde die met dat uitlopen bereiken??? gelukkig schoten ze in het zijnet maar erna was het hele vertrouwen in de defensie weg!!!! Swinkels terug en de rust is ook terug!

   Beantwoorden
 3. Rijsbergen

  Ik vond het jammer dat,Aaron Meyers geblesseerd was,die Goosens op links is ook niet veel bysonders was die vrijwel onzeker.

  Beantwoorden
  • Haagsicoon

   Het was ook geen Goosens die op links stond maar B.Kuipers vraag me af of jij het voetbal van Den Haag wel volgt.

   Beantwoorden
   • rijsbergen

    Hoi Haagse icoon,er werd mij verteld dat het Goossens was, maar laten we daar niet langer over discuseren,in ieder geval de linksbeck was byzonder slecht,of hij nu Bas Kuipers heet of Goossens daar laat ik het bij.👍👍

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.