ADO-coach Fons Groenendijk waarschuwde zijn ploeg nog richting het duel met FC Utrecht. ‘Je kunt zeggen: we staan gedeeld negende, er is niks aan de hand. Maar ik vind dat we in een fase zitten waarin we heel alert moeten zijn. Ik zie signalen dat het mis kan gaan’, zei hij in gesprek met VI.

Het leek wel of Groenendijk een voorspellende gave had. ADO kwam in de Domstad al snel in de problemen. Dat was de schuld van Groothuizen. De keeper werd onder druk van Cyriel Dessers aangespeeld door Dion Malone, maar had toch echt tijd genoeg om zich goed uit die situatie te redden. Bij de aanname ging het echter volledig mis. Via Groothuizen ging de bal tegen de paal, de doelman aarzelde vervolgens nog en Dessers profiteerde genadeloos door vlak voor de doellijn agressiever te zijn in het duel met Groothuizen: 1-0.

De blunderende keeper oogde logischerwijs aangeslagen na die flater en herstelde zich wel aardig. Zo redde hij goed op een inzet van Oussama Tannane. ADO probeerde wel van zich af te bijten en bij aanvallen van de bezoekers waren alle ogen telkens gericht op Nasser El Khayati, de clubtopscorer met acht goals en bovendien de spelmaker die voor creativiteit zorgt bij ADO. De sterspeler hielp Lex Immers in de eerste helft ook aan de beste kans op de gelijkmaker. Immers schoot de bal te veel door het midden, waardoor doelman David Jensen makkelijk kon redden.

In De Galgenwaard was er in hele fases weinig te genieten voor de toeschouwers. Er ging zeker in de tweede helft vooral veel fout bij beide ploegen. Het was wachten tot de 68ste minuut voor een volgend moment van opwinding. Timo Letschert kopte de bal bij een corner richting Willem Janssen en de captain maakte van dichtbij de 2-0.

Zo kon het bijna niet meer misgaan voor Utrecht, dat bezig is aan een sterke reeks. De vorige drie Eredivisie-wedstrijden werden ook al gewonnen. Onder Dick Advocaat, de opvolger van Jean-Paul de Jong, werd zelfs nog maar één keer verloren, op 23 september bij zijn eerste wedstrijd tegen Feyenoord.

De volgende zege van de subtopper kreeg nog wat meer glans dankzij Joris van Overeem. De aanvallende middenvelder rondde van dichtbij simpel af na een goede actie van Gyrano Kerk, die vanaf de middenlijn aanzette en ongrijpbaar was voor de ADO-defensie. Het bleef bij drie goals voor Utrecht, dat na de slechte seizoenstart al naar de vijfde plaats is geklommen. ADO staat twaalfde.

Bron: Voetbal International
Fly-Over Leaderboard

15 reacties

 1. Maxwin

  Fons is zo langzamerhand zelf een blunder aan het worden. Veel te soft voor die slappe hap. Groothuizen is een karikatuur voor een keeper. Zwinkels graag weer op het doel Fonsie!

  Beantwoorden
  • adoiseenramp@hotmail.com

   laat maar, het is lullen tegen een wc muur,
   passanten, blijkt maar weer, hebben geen ado hart
   zij zeggen van wel, voornamelijk tegen 020 pers..
   fons jij krijgt de jongens niet beter of aan de praat.
   Trek je conclusies

   Beantwoorden
   • Rick070

    Er is maar een weg voor fons jammer maar helaas en neem die klote keeper en becker mee!!! Maar zondag staan die kneuzen er weer in incl groenendijk.

 2. Rijsbergen

  Waarom hebben ze die Becker niet achter gelaten bij Pipo fiets,hoef hem zelf niet te betalen en hem zelfs niet te halen.?

  Beantwoorden
 3. Ruud

  Nu zijn we er echt klaar mee, Groothuizen was duidelijk verhaal vandaag! Kijk eens terug naar de wissel van Becker, hij kan eerst niet lopen vanwege zijn pijnlijke? lies, maar dan stapt hij over de zijlijn, trekt zijn shirt uit en loopt als een rkievit weg en ff later ook nog het trappie af zonder een centje pijn! Mooie toneelspeler! De rest van het team was vandaag ook weer niet veel. Fons waar is die brede selectie en onze talenten?

  Beantwoorden
 4. Jap33

  Ik denk dat er in de geschiedenis van het betaald voetbal nog nooit één speler is geweest die zo lang het vertrouwen krijgt , terwijl hij als een krant voetbalt, dan Becker. Maar goed, als ook Groothuizen elke week blundert en alsxeen amateur keept, heb ik zo het voorgevoel dat ook hij nog zeker 2 jaar in de basis zal spelen. Dit geldt ook voor ons aller Beugelsdijk. Leuke kerel, maar voet ballen kan hij niet. Fons, open je ogen!!!!!!! Het lijkt erop dat je ernstig dement bent en niet meer weet hoe ADO de laatste weken heeft gespeeld. Doe iets!!

  Beantwoorden
 5. Lang079

  Kan iemand me uitleggen waarom die Meijers elke wedstrijd weer als linksback wordt opgesteld terwijl hij totaal niet kan verdedigen en als aanvoerder ook niets extras brengt. Er zit een goede verdediger op de bank te verpieteren: Pinas.
  Zet Kanon op linksback en Pinas centraal, ze hebben beiden verleden jaar laten zien dat ze goed kunnen spelen op die posities. Kanon kan niet opbouwen, Pinas wel en die linkerkant die nu zo lek is als een mandje wordt door Kanon wel dichtgegooid. Ik kon er al niet bij waarom ze Meijers nog een contract voor 4 jaar hebben gegeven. Dan staat er in ieder geval weer een echte verdediging met alsjeblieft Zwinkels er achter, dat geeft ook vertrouwen.

  Beantwoorden
 6. kakkie G

  En ach wie zijn wij dan ??? gewoon maar betalende supporters waar ze schijt aan hebben want zondag tegen az staat groothuizen er weer en ook die becker …bij ado is er altijd wel wat maar dit verhaaltje loopt op deze manier heel slecht af want tot de kerst is er heel weinig te halen op deze manier ook niet tegen willem2

  Beantwoorden
 7. Rijsbergen

  Jongens jullie hebben allemaal groot gelijk
  maar laat het welwezen dat wij zwaar ondet de loep liggen bij de knjb,en zeker var gevoelig,als voetballer mag je helemaal niets meer.

  Beantwoorden
 8. Rick070

  Wel grappig dat zowel hier als bij club achter de duinen er zoveel reacties zijn als ze verliezen. Zitten teveel stokers tussen. We doen met ze alle alsof we de laatste 20 jaar iets anders gezien hebben bij Den Haag. Ik niet in ieder geval. Vd brom was leuk, jaar erna speelden we weer voor degradatie.

  Beantwoorden
  • Maurits

   Terechte opmerking alhoewel er niets mis mee is om als supporter kritisch te zijn. Dit is in ieder geval echt zwaar knudde.

   Beantwoorden
  • Jap33

   Dit is een mooie plek om als trouwe fan je frustraties te uiten. Doe je het in het stadion, krijg je een stadion verbod, doe je het thuis, loopt je vrouw de deur uit. Op dit medium vallen er geen doden als je je gal spuwt. We zijn nu eenmaal fan van een club waar zelden w ast te juichen valt. Heb respect voor ons dat we het al zo lang volhouden. ?

   Beantwoorden
   • Vakkie G

    mee eens….

    het ergste is nog dat dit team op maandag lekker lachend wakker wordt en de supporters de hele week een kut gevoel hebben en hopen op de (tegen beter weten in) week op beterschap… maar nee zondag staat groothuizen en becker en beugelsdijk gewoon weer in de basis…en wij zitten er ook weer en zo kijken we weer uit naar de volgende wedstrijd

 9. Nick

  Ergste is dat je niet beter hebt dan Becker op de RV.. Enige wat je zou kunnen doen is Hooi rechts en dan Falkie links, maar lijkt me ook niet veel. Goppel is leuk om naar te kijken met zijn 110% inzet maar heeft minder rendement dan de rest..
  Zwinkels wel weer terug in het doel ajb.. Als dat weer niet het geval is dan weet je eigenlijk genoeg, dan is het niet Fonsie die bepaald maar een ander en zal het wel aan belangen liggen die niks met sportief te maken hebben.
  Necid valt tot nu toe ook tegen zeg. Brengt niks.

  Beantwoorden
 10. Tjebbe

  Ter overweging; het middenveld is een puinhoop, doordat die El kayati een vrije rol heeft op het middenveld en sterk aanvallend is ingesteld moeten Malone en Immers zorgen voor de lijn en de aanvoer richting de voorhoede. Die staan eigenlijk steeds tegen een overmacht waardoor er verdedigend gaten vallen en er ook aanvallend geen enkele lijn valt te ontdekken. Dus eerst het middenveld repareren. 1 van de waardeloze vleugelspelers voor een extra speler op het middenveld. El K. op 10.

  En waarom krijgt Necid geen enkele bal aangespeeld??

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.