ADO Den Haag is niet te koop. In een persbericht reageert grootaandeelhouder United Vansen op de berichtgeving dat een groep van investeerders van plan is een bod te doen op de aandelen van ADO Den Haag.

‘We hebben herhaaldelijk duidelijk gemaakt dat er sprake is van investering op een lange termijn. Ons bedrijf heeft een tienjarenplan en ADO Den Haag vormt het centrum van dat plan. Wij willen dat deze investering goed is voor ADO Den Haag, UVS en het voetbal in Nederland en China in het algemeen’, reageert United Vansen. ‘Wij hopen dat deze verklaring – ONZE AANDELEN ZIJN NIET TE KOOP – alle onrust rond de club en de ploeg zal wegnemen.’

Donderdag bracht VI naar buiten dat Richard de Mos, wethouder Sport en loco-burgemeester van Den Haag, in december op handelsmissie gaat naar China, Hij heeft inmiddels aangekondigd dat hij tijdens die missie een bezoek brengt aan United Vansen. Volgens insiders is dat bezoek geen toeval: het is de bedoeling dat UVS dan officieel krijgt te horen dat er inmiddels een groep Haagse investeerders is die de aandelen willen overnemen van UVS. De Mos heeft zich de afgelopen jaren zeer kritisch uitgelaten over de Chinese eigenaar van ADO De Haag. Hij gebruikte daarbij termen als ‘koekenbakker’ en ‘bewezen onbetrouwbaar’. Verder heeft hij in de gemeenteraad openlijk gepleit voor een overname door investeerders met Haagse roots zoals John van Zweden. Zoals bekend is er al jaren sprake van een moeizame relatie tussen ADO Den Haag en zijn eigenaar, waarbij de club zelfs zijn eigenaar voor het gerecht daagde wegens wanbetaling omdat het voortbestaan op het spel stond.

UVS geeft echter aan dat het bedrijf niet openstaat voor een overname. De volledige verklaring van United Vansen luidt als volgt:

‘Gisteren begrepen wij uit berichtgeving in de Nederlandse media dat een groep van zakenmensen uit Den Haag een bod wil uitbrengen om de aandelen van de NV ADO Den Haag te kopen. Dat is een verrassing voor ons. Als grootste aandeelhouder van ADO Den Haag kunnen we melden dat we nooit aan een verkoop hebben gedacht.

De afgelopen twee jaar hebben we er alles aan gedaan om de relatie tussen club, stad en onszelf te verbeteren en we zijn er trots op dat ADO Den Haag er beter voor staat dan ooit tevoren. Wij willen niet dat deze gezonde ontwikkeling negatief wordt beïnvloed. Wij zijn vereerd om wethouder Richard de Mos te ontvangen in Beijing. Via ADO Den Haag hebben we begrepen dat De Mos graag hulp wil tijdens zijn reis door China, begin december. Wij zijn blij om hem daarbij te helpen. We zien het als een eerste stap, die al veel eerder had moeten worden gezet, om ADO Den Haag te gebruiken bij het verbeteren van zakelijke relaties en om mogelijke projecten te onderzoeken tussen de stad Den Haag en China. Dat was altijd een van onze achterliggende bedoelingen toen wij in 2014 de aandelen van ADO Den Haag kochten.

We hebben herhaaldelijk duidelijk gemaakt dat er sprake is van investering op een lange termijn. Ons bedrijf heeft een tienjarenplan en ADO Den Haag vormt het centrum van dat plan. Wij willen dat deze investering goed is voor ADO Den Haag, UVS en het voetbal in Nederland en China in het algemeen.

Wij hopen dat deze verklaring – ONZE AANDELEN ZIJN NIET TE KOOP – alle onrust rond de club en de ploeg zal wegnemen.

Net als alle fans in Den Haag zullen we de wedstrijd tegen AZ van zondag met grote belangstelling bekijken. En net als alle fans zullen we Alfons Groenendijk en zijn mannen steunen.’

Bron: Voetbal International
Brody’s leaderboard

2 reacties

  1. rws

    Gelukkig maar. Je moet er toch niet aan denken dat figuren als john van zweden aandelen in de club bemachtigen.

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.