Wilfried Kanon speelde gisteren zijn honderdste eredivisiewedstrijd. Om te kunnen laten zien wie deze Afrikaanse verdediger van ADO Den Haag echt is, ging de Haagse filmmaker Robbie Peters met hem terug naar Ivoorkust. Bekijk hier alvast een voorproefje van de FOX-documentaire Willy, voor faam en familie.

Op zijn zestiende verliet Wilfried Kanon Ivoorkust al om in Europa te slagen als profvoetballer. Hij ging eerst naar Empoli in Italië en kwam uiteindelijk via Roemenië in 2014 in Nederland terecht. Nu rijdt de verdediger dagelijks met zijn gedeukte witte Chrysler van zijn appartement in het centrum van de stad naar het ADO-stadion. In de film is te zien dat Kanon in Ivoorkust dezelfde grote wagen heeft. Toch zit hij daar met een ander gevoel op de weg.

,,Thuis in Ivoorkust leeft hij helemaal op”, zag Robbie Peters, die erbij was toen Kanon zijn zoontje van vier maanden pas voor de tweede keer zag. De verloofde van de ADO-speler woont, net als de rest van zijn familie, nog in het westen van Afrika. Kanon is daar een grote meneer, blijkt ook uit de beelden rondom de interlands van Ivoorkust met de Centraal-Afrikaanse Republiek die Peters met cameraman Tijs Kuijpers bezocht.

De documentaire geeft een bijzonder inkijkje in zijn leven, beseft Peters. Er is zoveel meer te zien dan alleen de interlands van Ivoorkust, waarin de ADO-verdediger aan de zijde staat van Manchester United-speler Eric Bailly. ,,Voetbal is ook een beroep en een ontzettende kans om iets te maken van je leven, dat zie je hopelijk in het portret wel terug.”

Willy, voor faam en familie is dinsdagavond om 22.00 uur te zien op FOX Sports 1.

Bron: Algemeen Dagblad
GGH Media Leaderboard

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.