Na jaren geleden regelmatig columns te hebben geschreven voor de helaas ter ziele gegane supporterssite HAGUE CITY FIRM, begon er enige tijd geleden toch weer wat te knagen bij ondergetekende. Zeker in deze -sportief gezien zeker- matige periode, is dit een prima therapie, om dingen die mij, wat onze club betreft, aan het hart gaan van mij af te schrijven. Daarom neem ik de digitale pen weer in de hand en ga ik u weer regelmatig lastig vallen met mijn visie over onze geel-groene plaag, ziekte, trots, virus……enfin, vult u hier zelf maar in wat voor u van toepassing is….

Het is natuurlijk makkelijker scoren met een column als alles hosanna is maar de kunst is juist om ook iets te kunnen schrijven als wij een wak ingegleden zijn. Als ik mijn inspiratie zou moeten halen uit het veldspel van de afgelopen tijd, dan zouden mij inktcartridges eeuwig mee gaan waant er zou weinig uit mijn klauwen komen.

Maar er moet mij zéker iets van het hart. Ik zal u niet lastig vallen over succesvolle of falende spelsystemen want iedereen heeft wel een mening welke spelers het veld moeten ruimen en wie er juist wel of niet met de punt naar voren of achteren moet.

Iets verbaast mij al lange tijd. Ik vind het namelijk onbegrijpelijk dat onze club, waarvan zelfs medewerkers op de club zeggen dat Den Haag zo’n mooie volksclub is, loopt te voetballen op dat vreselijke, net als de zogenaamde echte glimlach van Sylvie Meis , nagemaakte pestpleuriskunstgras! En het bevreemd mij dat het ons door een paar gemeenteballen een paar jaar geleden is opgedrongen omdat zij zo nodig moesten scoren bij de hockeytutjes (het binnenhalen van het WK-hockey in 2014) en bijna nog groter is mijn verbazing dat er door de supporters nooit echt massaal tegen geprotesteerd is.
Het voelde voor mij als je ziel aan de duivel verkopen! Een club waar wekelijks ‘schuim op de bekken’ en ‘bloed op de schoenen’ en natuurlijk de evergreen ‘schop ze dood’ wordt gezongen! Maar waar in werkelijkheid een hardwerkende verdediger, die het van zijn inzet moet hebben, als een olifant op een koord danst en nu dubbel op zijn tellen moet passen want bij elke misstap op deze ellendige ondergrond (en helemaal met die Gestapo’s achter de camera in Zeist) sta je gewoon onder de douche de rug te soppen van Bill Cosby!

Mattijs Manders, Alfons Groenendijk of wie dan ook; Gooi ASJEBLIEFT dat bedroevende stuk waar je nu een parodie van het echte voetbal op speelt eruit! Doe het! Ik wil, zeker als het even niet loopt, onze spelers weer zien ploeteren, tackles maken, zich weer met ziel en zaligheid in duels durven gooien, pluggen gras naar de tegenstander zien gooien bij het nemen van een weer eens onterechte penalty, ik wil onze spits een buikschuiver naar Noord zien maken als ie eindelijk weer het net gaat vinden, ik wil, ik wil…..
Ik wil Tommie gewoon weer gelukkig zien als hij á la Michel Adam, Cor Lems en Joop Lankhaar ouderwets met een sliding (ff googelen, ADO-kids) een aanval kan onderbreken. En als dát kan, dan mag mijn club gerust als verliezer van het veld stappen, omdat ik dan het waarschijnlijk het gevoel heb dat ze er alles aan gedaan hebben. Maar dat heb ik niet zo vaak meer sinds 2014….
Misschien moet John van Zweden zijn shovel maar eens van stal halen. (moet u hem maar eens naar vragen)

Hopende snel weer naar echt en geen namaakvoetbal te kijken, gegroet

BROTHER!

GGH Media Leaderboard

9 reacties

 1. Wil

  Als kunstgras niet meer blessures zou opleveren zou ik het een een vooruitgang vinden waar iedereen op zou moeten willen spelen. Gelijke kansen, want iedereen op dezelfde ondergrond, strak en mooi. Het komt ook mooivtechnisch spel ten goede. Helaas levert het nu extra blessures op. Dan moet je dst kunstgras niet willen.

  Beantwoorden
 2. Sjaakie

  HCF is niet voor niets tenonder gegaan. Waar zijn die mooie columns van Rene van vroeger. Vroeger leefde het echt hier op deze pagina, zat er dagelijks een paar keer. Tegenwoordig hooguit paar keer per week. Waar is het oude GGH gebleven?!

  Beantwoorden
 3. Brother

  Sorry mede-supporters, ik laat me blijkbaar een beetje meegaan in het spelniveau van onze club.. Maar de volgende column zal weer wat beter worden. En niet meteen om een wissel vragen, onze rechtsbuiten (zal geen namen noemen) mag ook enige tijd aanmodderen; dus geef het een kans!

  Beantwoorden
  • rws

   Alleen al het feit wat je aanhaalt over van zweden. Die idd in het zuiderpark heeft gestaan mat een shovel omdat meneer zijn rekeningetje niet snel genoeg betaald werd. Zijn soort zijn geen supporters, zeker niet met wat hij allemaal heeft gedaan in het nadeel van de club. Echte supporters doen dat niet. Heb ook 10x liever een Chinees als eigenaar, dan figuren als van zweden met ook maar 1 aandeel in handen. Zoals iemand hierboven al aangeeft…..Doe mij de column van Rene maar,die waren goed. Jij praat na wat anderen al compleet uitgemolken hebben, en noemt dat een column…..

   Beantwoorden
 4. gekke dirk

  het is ook nooit goed . ik vond het wel een leuke column jullie schrijven zelf niet misschien te achterlijk voor. heb toch niet altijd zo commentaar op een ander.

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.