Nick Kuipers de held van ADO Den Haag, wie had dat gedacht? De verdediger had een lange aanloop nodig, maar houdt inmiddels publiekslieveling Tom Beugelsdijk op de bank. Zaterdag maakte hij tegen PEC Zwolle zelfs de winnende treffer.

Op zijn knieën glijdend naar de hoekvlag schreeuwde Nick Kuipers het uit van vreugde. De 26-jarige verdediger had net in de 83ste minuut de winnende treffer gemaakt in de voor ADO Den Haag zó belangrijke uitwedstrijd tegen PEC Zwolle. Uitblinker Nasser El Khayati zwiepte de bal na een kort genomen hoekschop met de juiste snelheid voor het doel, waar Kuipers als een krokodil toehapte. ,,Meestal zit er dan nog wel een keeper aan, nu niet. Fantastisch toch?” stelde de verdediger, die net zijn mooiste moment in het shirt van ADO had beleefd. Voetballen in de eredivisie en ook daar belangrijk kunnen zijn, het was anderhalf jaar geleden de reden voor de Limburger om MVV en het voor hem vertrouwde Maastricht te verlaten.

Verhuizing
Zijn verhuizing naar het westen was tot nu toe geen succes. Alleen de start al. Omdat hij in zijn laatste wedstrijd voor MVV een rode kaart kreeg, begon Kuipers bij ADO met een schorsing van drie duels. Eenmaal speelgerechtigd, zat een liesblessure hem dwars. Toen de verdediger december vorig jaar tegen PSV debuteerde, had hij een horroravond. Het werd 3-0 en Kuipers was schuldig aan alle drie de goals.

Nee, zijn winnende doelpunt zaterdag voelde niet als revanche voor die valse start in Eindhoven. ,,Daar wil ik het ook niet over hebben, dat is geweest”, sprak hij vastberaden. ,,Het is heerlijk dat ik nu die goal maak. De start was niet super, maar nu speel ik en kan ik belangrijk zijn voor de club. Op dit moment heb ik heel lang moeten wachten.”

Geef het hem ook te doen om in Den Haag als rechter centrale verdediger te slagen. Op die plek moet de Limburger met Tom Beugelsdijk de concurrentiestrijd aangaan. Uitgerekend de publiekslieveling vormde daar afgelopen seizoen een sterk duo met linkspoot Wilfried Kanon. Ondanks dat het dit jaar beduidend minder ging, hield trainer Fons Groenendijk lang vast aan dat centrum. Tot twee weken geleden. Voor het duel met AZ ging naast doelman Indy Groothuizen ook Beugelsdijk eruit.

Ongelukkig
Hoewel de wedstrijd tegen AZ nog verloren ging, gaf een compacter spelend ADO al minder weg dan in de voorgaande optredens. ‘Een beetje ongelukkig’ vond Kuipers dat verlies. Het verdedigen van ADO zag er zaterdag in het begin van de wedstrijd ook een beetje ongelukkig uit. Kuipers ging bijvoorbeeld niet vrijuit bij de 1-0 die PEC uit een hoekschop maakte. De tweede treffer was lachwekkend: het leek of doelman Robert Zwinkels en aanvoerder Aaron Meijers voor het eerst samenspeelden.

,,Het begin was niet goed, maar we hebben wel karakter getoond door twee keer terug te komen van een achterstand”, vervolgde Kuipers, die zich vastbeet in Mike van Duinen. De Haagse spits van PEC kwam nauwelijks in de wedstrijd voor. ,,Gelukkig niet”, besloot Kuipers grinnikend. ,,Hij kan altijd gevaarlijk zijn, maar ik denk dat we hem goed bespeeld hebben.”

Bron: Algemeen Dagblad
Fly-Over Leaderboard

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.