ADO Den Haag heeft in Amsterdam niet kunnen stunten tegen Ajax. De hoofdstedelingen waren veel beter dan de mannen van Fons Groenendijk. Het kwaliteitsverschil kwam ook in de score tot uiting: 5-1.

Fons Groenendijk had zijn vertrouwde 4-3-3-opstelling ingeruild voor een wat defensievere basiself. Zo startte hij met drie centrale verdedigers en maar twee aanvallers.

De eerste helft was ADO een speelbal voor Ajax. Maar sporadisch kwamen de mannen van Groenendijk van eigen helft af. Sheraldo Becker zag dat Ajax-keeper André Onana zijn schot keerde en John Goossens zag een vrije trap naast gaan.

Nick Kuipers en Robert Zwinkels sta-in-de-weg
Ajax viel tussen de pogingen van ADO Den Haag naar hartenlust aan. Verdediger Nick Kuipers en doelman Robert Zwinkels konden met kunst- en vliegwerk enkele kansen ternauwernood voorkomen. Ze hadden geen antwoord op pogingen van David Neres en Nicolás Tagliafico, waardoor het na twintig minuten 2-0 stond.

Acht minuten voor rust kreeg ADO Den Haag een vrije trap op twintig meter van het doel. Aaron Meijers ging achter de bal staan en schoot het speeltuig strak de kruising in. Een schitterend doelpunt en niet onbelangrijk: de aansluitingstreffer.

Terug naar 4-3-3
Vlak voor rust maakte Matthijs de Ligt aan alle Haagse illusie een einde. De aanvoerder van de Amsterdammers kon van 25 meter vrij uithalen en schoot de bal in de verre hoek. Keeper Zwinkels zag er slecht uit bij de poging van de jonge international. De 3-1 van De Ligt was de ruststand.

Malone de fout in
In de rust schakelde Groenendijk over van zijn 5-3-2-systeem naar het vertrouwde 4-3-3-systeem. Melvyn Lorenzen werd vervangen door Tomáš Necid. John Goossens verhuisde naar de linksbuitenpositie.

Het mocht niet baten. Drie minuten in de tweede helft ging Dion Malone in de fout en kon Donny van de Beek de 4-1 binnentikken. Ajax domineerde vervolgens het spel en zag vele pogingen in schoonheid stranden. Ook ADO-doelman Zwinkels redde enkele keren bekwaam. Alleen Kasper Dolberg trof nog doel voor de hoofdstedelingen.

Bron: Omroep West

9 reacties

 1. Maxwin

  Dit was echt een schandalige vertoning van een heel zwak team dat geen enkel vertrouwen uitstraalt. Ik zou zeggen: de hele week straftraining.

  Beantwoorden
  • Rick070

   Steijn en pipo lagen er allang uit …waarom loopt deze trainer nog rond?????? Dit elftal is leeg !!!!!

   Beantwoorden
 2. VakkiG

  Als dit bestuur nu nog niet door heeft dat er geen enkele samenwerking meer is of vertrouwen met de technische staf dan verdien je gewoon niet beter dan te degraderen….wat een lamlendige zooi deze spelers geen enkel vertrouwen in zichzelf op het veld lekker als je elke week te horen krijgt van Groenendijk hoe slecht je het doet of verkeerd. Groenendijk heeft met een kutkeeper zolang doorgespeeld dat iedereen het vertrouwen kwijt is achterin….en dan die becker wat een aanfluiting deze jongen wordt door de verkeerde mensen het hand boven het hoofd gehouden…het is met stip de aller slechtste speler (en arrogantste) die ado ooit heet gehad en dat zegt wat want er hebben wat kneuzen rond gelopen…..nooit meer strijd nooit meer schuim op die bekken…..mijn geduld is op!!!

  Beantwoorden
 3. Jap33

  Dit elftal is leeg, uitgeknepen. Al 2 maanden geen bezieling en totaal geen creativiteit. De wil om te winnen of er überhaupt iets van te maken is er niet. Grote praatjes vanctraoner en spelers vooraf, maar trieste wanvertoning in het veld. Wat doet doe Becker nog on het team. Die vent of sinds hij zijn ntract tekende geen wedstrijd goed gespeeld. Het lukt Fons niet om spelers beter te maken of het team weer aan de praat te krijgen. Er lopen te veel jongens rond die niet mee kunnen komen in de eredivisie. (Beugel, Kuipers, Becker, Troupe) Doe wat, want dit ADO slaat echt nergens op.

  Beantwoorden
 4. Marco

  Ja het lijkt inderdaad klaar te zijn. Zeker als Groenendijk nog meer trucen uit de doos gaat halen. De spelers zijn dat moe, je moet nu eerder rust uitstralen en vertrouwen geven. Zie Groningen, start was dramatisch maar klimmen nu ook omhoog. Met dezelfde spelersgroep en wat geduld van management en publiek. Ik vraag me af of Alfons niet te veel wil, hij heeft het goed gedaan bij aanstelling en vorig seizoen, maar moet wel realiseren dat hij geen topcoach is en ook geen topmateriaal heeft. Zaterdag thuis tegen de Graafschap gewoon oude systeem inzetten, geen gekunsteld gedoe en hopelijk dan punten pakken en ook wat vertrouwen.
  Zet dus Kanon weer naast Beugelsdijk met Meijers links en Troupee rechts. Middenveld met Immers, El Khayati en Goossens of Bakker. Voorin dezelfde vleugels en Zhang in de punt. Opportunistisch gaan voetballen vanuit eigen kracht.

  Beantwoorden
 5. Maurits

  De verslagen van ADO supporters on tour zijn daarentegen wel erg plezierig om te lezen. Die schijnen ook meer successen te boeken dan de selectiespelers van de club die ze vertegenwoordigen. Misschien kan daar meer geld naartoe?

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.