Enkele weken geleden heb ik de belofte gedaan om regelmatig een column te schrijven over het wel en wee van onze club. In het verleden was er genoeg inspiratie te vinden om wat leuks te schrijven, maar deze keer voelt het alsof je net terugkomt van een begrafenis en dat er een oom zegt; Hé, zou je hierover misschien een stukje willen schrijven? Ook in dat geval probeer je er het beste van te maken, dus daar ga ik…..

Vaak genoeg heb ik in het stadion gezeten en zag ik de ploeg ploeteren, stuntelen, blunderen of verliezen. Maar van je grote liefde accepteer je haar gebreken. Want je kunt altijd wel enkele positieve dingen benoemen. Maar als ik, en ik heb altijd wel een grote geel-groene bril op, als positief punt het prachtig over het stadion zwevende en door de wind bestuurde papierrol moet benoemen, dan kun je alleen maar constateren dat het op dit moment triest gesteld is met het team. De veldspelers lopen sinds de tik die -alweer bijna DRIE maanden geleden- PSV uitdeelde met een zevenklapper, nog steeds groggy over het veld. Sindsdien heb ik geen schim meer gezien van het team wat ons een half jaar geleden nog trots maakte en zich kwalificeerde voor de play-offs.

Mooie teksten voor de wedstrijd, dat wij De Graafschap zouden gaan opjagen, maar al na enkele minuten mis de overtuiging in de ploeg. Lex Immers wilt wel, maar is natuurlijk geen 21 meer en kan dit alleen maar met de steun van de medespelers. Zoals Erik Falkenburg, maar die zit in een zware identiteitscrisis. Speelt al vijftien jaar betaald voetbal maar weet eigenlijk nog steeds niet welke positie hij moet spelen en voor welke club ook al weer? Wordt Lex bij het jagen dan geholpen door de H.S.B.? ( voor de leek; dit betekent de Heilige Sheraldo Becker, de naam die zichzelf geeft als hij s’morgens voor de spiegel staat) Nee, natuurlijk niet! Want F.C. Becker moet zijn krachten sparen voor belangrijke momenten, zoals aan de zijlijn in de 85e minuut om een bal over vijf meter achter zijn standbeen te passen wat natuurlijk tot balverlies leidde. Becker speelt ook niet meer voor Midden Noord want daar zat zelfs iemand die de H.S.B. kritiek durfde te geven! Hier in Den Haag verstaan we vele talen, het liefste natuurlijk Haags, maar als een medespeler hem een bal durft te geven die maar 98% op maat is, begrijpt niemand iets van zijn lichaamstaal. Waarschijnlijk vinden we over twee jaar H.S.B. terug bij H.B.S., waar hij het liefst niet aan de kantine-kant speelt.

Het heeft ook niet zoveel zin om het hele team af te gaan voor een beoordeling, want ondergetekende zag alleen maar een voldoende voor doelman Zwinkels en Danny Bakker. Wat wel heel grappig was, is dat de beste vriend van Nick Kuipers in het speakershokje was geklommen en heel balorig had geroepen dat zijn maatje Nick was gekozen tot Man of the Match! In ieder geval nog een beetje humor op deze koude decemberavond! Ik vind dat onze Tommie nou wel genoeg gestraft is voor de slippertjes van de afgelopen tijd. De trainer heeft zijn punt nu wel gemaakt en iedereen mag het op elke plek weer een keer proberen, behalve Tom. Een beetje meer krediet voor onze oer-Hagenees mag wel. Met zijn fanatisme kon hij de boel misschien nog een beetje wakker schudden.
Ik hoopte nog op wat Chinees vuurwerk wat snel ingebracht zou worden, maar tot ieders verbazing mocht Zhang op de bank blijven zitten. Juist nu er in het zestienmetergebied iemand nodig was die een beetje behendig is. En dan heb ik het niet over Necid, die is enkel behendig in het vallen bij elk lichamelijk contact..

Alfons, je hebt het afgelopen jaar goed werk geleverd en wat neergezet, maar op basis van de laatste maanden raakt dat krediet steeds verder op. Er werd al gerept over Petrovic 2.0 (bron CADD) en dat is zorgelijk! Aan jou de taak om de Haagse bokser weer met lef en moed de ring in te sturen. Dan maakt het mij ook niet uit als er verloren wordt als we maar eervol ten onder gaan. Maar de laatste tijd kijken we té vaak naar elf spelers met een Haags shirt aan die al in het begin van de wedstrijd de handdoek gooien!

BROTHER

ps De échte Man of the Match was natuurlijk de ballenjongen! De ballen!

Fly-Over Leaderboard

5 reacties

 1. Ruud

  Héérlijk verslag, 100% mee eens! Laten ze eens wat gaan doen voor hun centen, ik heb dit seizoen nog geen leuke thuiswedstrijd gezien, er kan gvd nog géén alles of niets offensiefje uitgeperst worden.

  Beantwoorden
 2. wim

  Troupe die( alweer ) een terugspeelbal geeft van ongeveer 70 meter dat vind ik nu het absolute dieptepunt van zo een avond waar het verder ontbreekt aan vernuft en inzicht. Ook wat mij betreft bij de trainer want die kan en of moet toch in kunnen schatten wat bij deze weersomstandigheden wel of niet kan.

  Beantwoorden
 3. Mike

  Hoe kan t zo zijn dat een heel stadion ziet dat Becker al het hele seizoen 80% balverlies lijdt en de trainer hem gewoon laat staan, staat zn moeder in kantine achter de bar ofzo. Was eerst heel blij met Fons maar als een speler als Goppel ( ook geen ster maar wel beleving) op de bank blijft en elke week fc Becker weer het vertrouwen krijgt is bij mij het krediet een btje op.

  Beantwoorden
 4. Rick070

  Prachtig stukje geschreven ….maarja wie zijn wij??? De interlectuelen zijn toch in messi (becker trouwenscdecaller slechtste speler ooit bij ado)een talent!!

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.