Alles in het spel van ADO Den Haag lijkt op dit moment van Nasser El Khayati uit te gaan. De aanvallende middenvelder is in de eredivisie één van de smaakmakers en die status zou de 29-jarige in de winter best weleens kunnen gaan verzilveren.

De 0-0 tegen De Graafschap bleek ook een lelijke misrekening voor Nasser El Khayati. De topscorer van ADO had gehoopt misschien wel twee doelpunten aan zijn toch al indrukwekkende totaal toe te kunnen voegen. Het was goed geweest voor ADO, maar natuurlijk ook voor zijn eigen cv. ,,Aan de andere kant: vaak lukt het dan juist niet en wel tegen sterkere tegenstanders.”

Tien keer scoorde hij al in de eredivisie. Plus nog eens vier assists. Daardoor heeft El Khayati een aandeel in meer dan driekwart van alle achttien Haagse goals. Geen Nederlandse club is zo afhankelijk van één speler. Hoewel een laatbloeier, komt het ook niet uit het niets. ADO’s nummer 23 was vorig seizoen met elf doelpunten en evenzoveel beslissende voorzetten al van grote waarde.

Midden-Oosten
Ondanks belangstelling uit verre oorden gaf El Khayati in zomer nog de voorkeur aan een langer verblijf in Den Haag. ,,Ik vind het nog steeds wel een beetje zonde om te verdwijnen naar bijvoorbeeld het Midden-Oosten”, vertelt hij daar nu over. ,,Ik houd veel van het spelletje, dat is voor mij heel belangrijk. Toch is het financiële gedeelte ook superbelangrijk.”

Het genomen risico door te blijven, lijkt vooralsnog goed uit te pakken. Hij valt op in Den Haag en beleeft er ook veel plezier aan zijn spel, al was dat laatste afgelopen weekeinde wat minder. El Khayati is ambitieus en heeft het gevoel zich ook te kunnen redden op een hoger niveau. ,,Als ik in een ploeg speel met meer voetballende kwaliteiten dan kom ik absoluut tot mijn recht. Gaat de bal snel rond, kan het niet zo zijn dat ik slechter speel dan dat ik bij ADO doe.”

Contract
Bij ADO rekenen ze erop dat Nasser El Khayati dit seizoen blijft. De aanvallende middenvelder heeft ook nog een contract voor anderhalf jaar en mag niet zomaar weg. De speler zelf focust zich voorlopig ook alleen op ADO. ,,Er wordt genoeg gebeld. Ik kijk wel als de transfermarkt straks opengaat. Als er iets komt en mijn zaakwaarnemer belt mij, zeg ik ja of nee. Het is altijd nee geweest. Hopelijk wordt het straks een ja.”

Dat kan ook in de winter zijn, bevestigt El Khayati desgevraagd. ,,Als het een mooie club is, waarom niet? Het is geen geheim. Sinds de eerste dag hier, heb ik die ambitie uitgesproken. Toen kende niemand me en moest ik het nog laten zien. Dat is aardig gelukt. Ik had toen al gezegd dat ik een stap wilde maken. Dat is nu niet anders. Ik denk dat ik het nu een beetje te lang goed laat zien.”

Bron: Algemeen Dagblad
Fly-Over Leaderboard

één antwoord

  1. Jan Willem

    Als ons bestuur het slim speelt is met een verkoop van NEK, het eerder gemelde begrotings tekort gezuiverd…
    Maar gezien het verleden, vertrouw ik niet in ons bestuur, meer.

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.