ADO Den Haag heeft de uitwedstrijd bij Willem II met 3-0 gewonnen. De Hagenaars ging uiterst effectief met de kansen om tegen de ‘Tricolores’. Voor de Haagse equipe scoorden Erik Falkenburg één keer en mocht Lex Immers twee doelpunten op zijn naam schrijven. Door de overwinning stijgt ADO naar de tiende plaats.

Na een kwartier spelen ging ADO slordiger spelen en kreeg Willem II steeds meer grip op de wedstrijd. Vooral het laatste kwartier voor rust werden de Tilburgers sterker. Spits Sol kreeg een aantal kansen maar schoot naast of zag doelman Robbert Zwinkels in de weg liggen. ADO ging dan ook met een voorsprong rusten.

Opvallend detail in de eerste helft was dat Tom Beugelsdijk bij zijn eerste overtreding meteen een gele kaart kreeg. Het was voor de verdediger zijn dertiende overtreding dit seizoen en dat resulteerde in zijn achtste gele kaart. Met die kaart op zak speelde hij vervolgens een prima wedstrijd en liet niet met zich sollen.

Doelpunten Lex Immers
Na rust ging Willem II door met druk zetten op de verdediging van ADO. De Tilburgers konden niet scoren. Aan de andere kant viel het doelpunt wel. Lex Immers zette de Hagenaars op voorsprong na goed terugleggen van Giovanni Troupée.

De 3-0 van ADO kwam uit een ingestudeerde corner. Immers kopte een voorzet van El Khayati binnen maakte zo zijn tweede doelpunt van de avond en het seizoen. Zwinkels hield ondertussen de nul. Dit was voor ADO de eerste keer in een uitwedstrijd sinds 25 februari. Toen was Ajax de tegenstander in de Johan Cruijff ArenA.

Bron: Omroep West
GGH Media Leaderboard

7 reacties

 1. MDMA

  Eindelijk weer eens een overwinning…maar mister balverlies mag nog steeds blijven staan, ongelooflijk. 30 ballen verspelen en 1 foute voorzet, knap hoor.

  Beantwoorden
 2. ronald

  die gele kaart van ons tommy sloeg nergens op gewoon een beetje haken en niet eens opzettelijk heb ergere dingen gezien die gewoon doorgang konden vinden

  Beantwoorden
  • Rick070 de echte

   Nee hoor ….objectief gezien had ado eens massel dat sol ff de weg kwijt was….becker tja ach daar wordt je gewoon moe van wat een kneus… en drie wedstrijden 6 punten zou het worden…eens stunt tegen 010 dan …dat zou een wonder zijn…en zang had 19 minuten kans om maar een goede beweging te maken, nou begrijp ik waarom hij op de bank zat overal woorden schieten te kort …..tuurlijk blij voor lexi….blijft een steunpilaar

   Beantwoorden
 3. VINCENZOO

  Ik moest er wel even aan denken .. wat nou als we gewoon tegen die 3 kut clubjes minimaal 1x hadden gewonnen, stonden we niet eens zo slecht voor 😀

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.