ADO Den Haag heeft met 2-2 gelijkgespeeld tegen Feyenoord. Op het eerste kwartier na rust na, was de Haagse equipe de betere ploeg. Grote man aan de kant van ADO was wederom Nasser el Khayati. De middenvelder was verantwoordelijk voor beide Haagse doelpunten.

Binnen vijf minuten kon het Haagse publiek al juichen. El Khayati schoot een vrije trap op schitterende wijze binnen voor de ploeg van Fons Groenendijk.

ADO was de eerste helft de betere ploeg. De mannen van Groenendijk konden het overwicht niet omzetten in meer doelpunten. Lex Immers en Melvyn Lorenzen kwamen net iets tekort om de score uit te breiden.

ADO vergeet te scoren
Waar ADO ‘vergat’ te scoren, lukte dat Feyenoord wel. Het enige schot dat de Rotterdammers de eerste helft tussen de palen kregen, ging meteen in het doel. Steven Berghuis scoorde vlak voor de rust.

Die rust had Feyenoord goed gedaan. De club uit de havenstad begon furieus en ADO-keeper Robbert Zwinkels moest een paar keer handelend optreden op schoten van Robin van Persie en Bart Nieuwkoop. Na tien minuten ging de storm liggen en kreeg ADO meer grip op de wedstrijd.

Beugelsdijk voorop in de strijd
Toch was het Feyenoord dat op voorsprong kwam. Larsson kreeg te veel ruimte van de Haagse verdedigers en schoot de bal vanaf ‘rand zestien’ binnen.

Tom Beugelsdijk ging vervolgens voorop in de strijd en was bij een aantal ADO-aanvallen betrokken. Bij een van die aanvallen kreeg hij een elleboog van Feyenoord-verdediger Nieuwkoop. Die kreeg een rode kaart en ADO een penalty. El Khayati benutte het buitenkansje op sublieme wijze door de strafschop vol in de kruising te trappen.

Laatste kwartier
ADO had het laatste kwartier het overwicht en zag invaller Yuning Zhang meermaals gevaarlijk worden voor het Rotterdamse doel. Tot een doelpunt kwam het niet. ADO deed zichzelf met het gelijkspel tekort.

Bron: Omroep West

3 reacties

 1. Jap33

  Mooie pot. Neem aan dat het Groenendijk nu wel duidelijk is dat Goppel en Zang basisklanten zijn. Na hun invallen ineens 3 maal gevaarlijk in 1 kwartier. De rand 16 was niet meer het eindstation, zoals bij de andere aanvallers het geval is. Zit echt veel meer kwaliteit in Zang dan in Falkenburg. Immers was erg sterk, voor mij de man van de wedstrijd. Doorzetten dit en het komt wel goed met die saaie vertoningen van eerste seizoenshelft.

  Beantwoorden
  • Rick070

   Falkenburgwas de errste helft voorin de grote aanjager dus een kwartiertje vergelijken is onzin. En zang had geen enkele bal onder controle…jammer dat goppel en hooi niet vaker de zijkanten bespelen samen…puntje was leuk nu nog tegen mindere goden laten zien !!!!!

   Beantwoorden
 2. VINCENZOOO

  Mag ik nog wel zeggen dat zoals ADO speelde tegen 11 man uberhaupt niet op voetbal leek? Verder wel goed gestreden idd en mooi een puntje erbij 🙂

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.