ADO Den Haag en Fons Groenendijk praten over een verlenging van hun samenwerking. Het huidige contract van de trainer loopt na dit seizoen af.

‘We hebben een paar weken geleden voor het eerst met elkaar gezeten, dat was een positief gesprek’, aldus Groenendijk. ‘Op korte termijn verwacht ik dat we verder praten.’

De trainer staat open voor een verlenging van zijn verblijf in de Hofstad. ‘Er zijn wel wat dingen die ik graag verbeterd wil zien, dan heb je het bijvoorbeeld over de randvoorwaarden om spelers beter te maken en de mogelijkheid om de selectie volgend jaar van vers bloed te voorzien. Maar ik heb het over het algemeen goed naar mijn zin hier, ik werk met veel plezier samen met mijn staf en spelers.’

Groenendijk is bezig aan zijn derde seizoen als trainer van ADO. Hij stapte halverwege het seizoen 2016/17 in bij de Haagse club, die hij in enkele maanden van de laatste plaats naar plek elf leidde. In het tweede jaar onder Groenendijk haalde ADO als nummer zeven van de ranglijst de play-offs om Europees voetbal. Momenteel staat de club elfde op de ranglijst.

De trainer verwacht deze maand weinig tot geen inkomende activiteit op de transfermarkt. ‘Ricardo Kishna, die tijdens het trainingskamp wellicht weer wedstrijdminuten kan maken, zie ik als versterking.’ Er is wel de nodige belangstelling voor ADO’s smaakmaker Nasser El Khayati, onder meer vanuit het Midden-Oosten. Zelf kan ADO pas wat doen wanneer het er in slaagt spelers te verkopen. De club gaat morgen met een groep van 27 spelers op trainingskamp naar Turkije, waar het oefent tegen Istanbul Basaksehir en Trabzonspor.

Bron: Voetbal International
Fly-Over Leaderboard

één antwoord

  1. Jap33

    Goede zaak. Heeft prima resultaten gehaald zonder dat de club een cent in spelers kon investeren. Met matig materiaal goede resultaten. Gaat laatste periode minder, soms bar slecht. Twijfel dan ook wel eens aan Groenendijk. Lijkt geen helder plan te hebben, spelers worden niet beter onder zijn leiding en houdt teveel vast aan constant falende spelers. Maar goed, ADO is geen Az, dus ik ben blij met de resultaten onder Groenendijk. Fijne vent!
    Nu Zang en Goppel erin, Becker verkopen aan fc Heel Ver Weg en je kan niet meer stuk!

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.