Tom Beugelsdijk is in het elftal van ADO Den Haag terug van even weggeweest en laat zich ook tijdens het trainingskamp in Turkije gelden als nietsontziende verdediger.

Het regent in Belek en het natte veld nodigt uit tot slidings. Spelers glijden ook graag over het kort gemaaide gras. Dat ondervindt bijvoorbeeld vleugelaanvaller Melvyn Lorenzen als Tom Beugelsdijk hem van de bal zet. Hard, maar fair. Met een grote grijns verlaat laatstgenoemde even later het oefenveld. ,,Lekker toch dit? Elf tegen elf spelen op een groot veld, dat doe ik toch het liefst.”

De 28-jarige Haagse verdediger lijkt tijdens de trainingen scherper dan ooit. Dat blijkt ook te kloppen. Sterker nog, het is één van de redenen dat het boegbeeld van de club ook weer in de basis staat. ,,Ik moet trainen zoals ik wedstrijden speel, want dan heb ik ook die focus als het erom gaat in de competitie. Je mist anders toch een paar procent”, kijkt Beugelsdijk terug.

In november greep Fons Groenendijk in. ,,De trainer was toen niet tevreden over mijn spel en dat was ik zelf eigenlijk ook niet. Ik maakte te veel fouten. Meer dan in het hele seizoen ervoor. Het was terecht dat ik op de bank terechtkwam. Ik weet wat ik kan en haalde mijn niveau niet.”

Inmiddels bikkelt Beugelsdijk weer, ook in Belek. Daar wordt sterspeler Nasser El Khayati ook niet door hem ontzien. Eerder hield Beugelsdijk in dat soort situaties toch even in. ,,Ik dacht altijd: We hebben hem keihard nodig, moet ik hem dan een tikkie geven? Ik weet wat voor type ik ben. Ik kan iemand pijn doen. Door de trainer heb ik weer het licht gezien. Ik moet niemand ontzien. Ik heb naar hem geluisterd en mijn plek heroverd. Tegen Willem II en Feyenoord voelde ik me ook weer goed.”

Sfeer
Doordat in de laatste twee wedstrijden van 2018 vier punten werden gepakt, is de sfeer in het Haagse team weer top. Eigenlijk net als vorig jaar, merkt Beugelsdijk. ,,We hebben grotendeels ook dezelfde groep. We hebben een mindere periode gehad, maar hebben nu juist weer een positief gevoel omdat we de laatste weken goede zaken hebben gedaan.”

Het wekt verwachtingen voor de tweede seizoenshelft, ook bij Beugelsdijk. ,,Ik heb zin om te knallen. Ik voel me goed, ben fit en train hard. Voor mij moet 2019 ook een beter jaar worden. Het seizoen hiervoor was een van mijn beste jaren ooit als voetballer. Dat zit er gewoon in. Hoewel het op de training wat minder ging, is het onverzettelijke in wedstrijden bij mij ook nooit weggeweest.”

Discussie
Beugelsdijk verzamelde in de eerste seizoenshelft dan ook al negen boekingen, met afstand het meeste van de hele eredivisie. ,,Nu denk ik: shit, bij elke gele kaart ben ik geschorst. Straks in de wedstrijd ben ik gewoon gefocust. Je zal mij niet meer bij een opstootje zien of in discussie met de scheidsrechter. Dan geel krijgen zou heel dom zijn. Aan de andere kant, ik ben wel een centrale verdediger en als ik om het team te helpen moet ingrijpen dan zal ik dat straks zeker doen.”

Bron: Algemeen Dagblad
Brody’s leaderboard

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.