ADO Den Haag wil bij de start van het seizoen 2020/2021 weer op echt gras gaan spelen in het Cars Jeans Stadion. Die intentie heeft algemeen directeur Mattijs Manders vanavond uitgesproken op de nieuwjaarsreceptie van ADO.

,,Met ingang van het seizoen 2020/2021 gaat ADO Den Haag hoogstwaarschijnlijk weer op echt gras voetballen,” zei Mattijs Manders. ,,De ruimte is schaars in Den Haag, maar we zijn momenteel druk om een plek te vinden om te kunnen trainen.”

De selectie van ADO Den Haag traint nu al jaren in het Cars Jeans Stadion, waar de club sinds de zomer van 2007 haar thuiswedstrijden speelt. In het stadion in Forepark ligt sinds oktober 2013 kunstgras. Dat was omdat de voorbereidingen voor het WK hockey de natuurgrasmat ernstig hadden beschadigd.

Afschaffen
De clubs uit de eredivisie kwamen afgelopen november niet tot een akkoord over het afschaffen van kunstgras. Voetballen op kunstgras wordt in het nieuwe plannen niet verboden, maar wel ontmoedigd. Eredivisieclubs met natuurgras krijgen per seizoen maximaal een bonus van 350.000 euro.

Bron: Algemeen Dagblad

één antwoord

  1. Jap33

    Ja dat verhaal,kennen we. Elk jaar wordt dit verhaal de wereld in gegooid door de club en elk jaar erop worden de fans weer teleurgesteld. Eerst zien dan geloven. Maar ik kan niet wachten. Voetbal op kunstgras is als het WK zwemmen in een ballenbad.

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.