Met het nodige geluk heeft ADO Den Haag met 1-1 gelijkgespeeld tegen NAC Breda. Na een eerste helft waarin ADO de betere ploeg was, stond er de tweede helft een ander NAC op het veld. De ploeg uit Breda speelde de mannen van Fons Groenendijk helemaal weg en vergat meer dan één keer te scoren.

De eerste helft was het voetbal in Breda niet om over naar huis te schrijven. Nasser El Khayati stak met kop en schouders boven de andere 21 spelers uit. De middenvelder stond dan ook aan de basis van de 1-0 na twintig minuten. Met een schitterende dieptepass stuurde hij Sheraldo Becker weg. Die gaf een puike voorzet die door de in Londen geboren Duits-Oegandese voetballer Melvyn Lorenzen werd binnengewerkt.

Vlak voor rust had Lorenzen ook de 2-0 op zijn schoen. Een voorzet van Becker mikte hij echter net naast het doel. Tussen de 1-0 en de tweede kans van Lorenzen moest doelman Indy Groothuizen handelend optreden. De doelman, die de geschorste keeper Robert Zwinkels verving, redde bekwaam op een prima inzet van Khalid Karami. Met de 1-1 stand gingen beide ploegen rusten.

NAC kwam als herboren uit de onderbreking halverwege. Eerst miste Danny Bakker een enorme kopkans voor de ploeg uit Den Haag. In de daaropvolgende tegenaanval scoorde oud-ADO-aanvaller Gervane Kasteneer op knappe wijze de 1-1. Daarna was het vooral NAC wat de klok sloeg.

Sporadisch kon ADO eruit komen. Voor de ploeg uit Brabant was vooral doelpuntenmaker Kasteneer een paar keer gevaarlijk. De verdedigers van ADO hadden hun handen vol aan de aanvaller die snel en technisch speelde.

Toen NAC Sullay Kaikai inbracht als spits kroop ADO door het oog van de naald. De huurling van Crystal Palace was een aantal keer enorm gevaarlijk en NAC mocht blij zijn dat er na 75 minuten voetballen nog steeds een gelijke tussenstand op het scorebord stond.

Ook in het laatste kwartier kwam NAC niet tot scoren. Fons Groenendijk zag de bui hangen en wisselde zelfs topscorer El Khayati voor Dion Malone om meer defensieve zekerheid te krijgen. Het lukte. ADO trok de 1-1 met iets wat geluk over de streep.

Bron: Omroep West
GGH Media Leaderboard

6 reacties

 1. Nick

  Weet je wat ik zo mis. Spelers die in de duels erin kletsen.. de enige die het doen zijn beugelsdijk, kanon, Valkenburg, zang en immers.. De rest gaat gwn geen duel aan dat vind ik echt een schande man! Staan gwn geen 11 winners.

  Beantwoorden
 2. VINCENZOOO

  Dit heeft echt helemaal niks met voetbal te maken wat Den Haag op de mat legt. We spelen een beetje zoals Feyenoord dat doet naar hun kwaliteiten. Zit geen enkele lijn of structuur in, toevalsvoetbal eigenlijk. Wat die Falkenburg nog in de basis doet is mij een compleet raadsel en verder zijn de spelers van ADO wel verschrikkelijk slecht individueel, vooral in de verdediging worden ze zo voorbij gelopen 1 op 1.

  Beantwoorden
 3. Rijsbergen

  Als ik kijk naar andere teams zoals Emmen,Fortuna,Exselcior,Nac,dat zijn clubs die er bovenop blijven knallen,en dat onbreek heel erg bij ADO.

  Beantwoorden
  • Maxwin

   En daarom is ADO een regelrechte na-competitiekandidaat. 3 punten verschil met huidige nummer 16 Groningen.

   Beantwoorden
 4. Vakkie G

  Ach zolang we becker hebben iscer hoop…..op de keuken competitie waar is hooi gebleven pinas goppel enz die lorentzen becker groothuizen horen toch niet in dit ouwe wijvenelftal??? Graagcerwin koeman halen zo snel mogelijk en een soort rob jansen

  Beantwoorden
  • Nick

   Becker speelt de laatste wedstrijden wel sterk en misschien wel triest maar de enige dreiging bij ons komt van hem.. Buiten appie.. Er moet veel meer pit in gaan komen. We hebben teveel spelers die te bang zijn een duel aan te gaan, dat lijkt mij ook de reden waarom wij geen punten pakken tegen “de kleintjes”.

   Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.