Nick Kuipers draagt de rest van het seizoen het shirt van FC Emmen. ADO Den Haag en de Drentse promovendus hebben overeenstemming bereikt over een verhuur van de Limburgse verdediger.

De 26-jarige Kuipers staat sinds juli 2017 onder contract bij ADO Den Haag, dat hem overnam van MVV Maastricht. De Limburger begon met een hardnekkige blessure aan zijn periode in het Cars Jeans Stadion, maar kwam vorig seizoen nog wel tot negen optredens in de Eredivisie. Dit seizoen staat de teller op acht competitieduels. Kuipers begon het seizoen in de pikorde achter Tom Beugelsdijk, maar was tussen midden november en midden december de eerste keuze op de positie van rechter centrale verdediger. Tijdens deze periode maakte hij de winnende goal tegen PEC Zwolle (2-3 winst).

Kuipers moest zijn plekje na vier duels weer afstaan en kwam daarom de afgelopen vier competitiewedstrijden niet meer in actie. Voor beide partijen biedt het zodoende uitkomst om de kans op meer speeltijd te pakken bij FC Emmen. Manager Voetbalzaken Jeffrey van As: “De verhuur van Nick betekent niet dat we in hem geen perspectief meer zien. Nick staat hier nog tot medio 2021 onder contract en kan komende zomer gewoon weer de kans krijgen om zich te laten zien. Maar voordat het zover is, gaan we zijn verrichtingen bij Emmen nauwlettend volgen. Het is goed voor hem om speelminuten te maken en daarin te bevestigen dat hij een sterke en stabiele Eredivisieverdediger is.”

“Dit voelt voor mij als de juiste keuze”, reageert Kuipers op zijn tijdelijke overstap. “Bij FC Emmen ligt op dit moment meer ruimte om mezelf te kunnen laten zien in de Eredivisie. Mijn doel is om mezelf daar verder te ontwikkelen, zodat ik in de zomer nog sterker kan terugkeren in Den Haag.”

Bron: ADO Den Haag

één antwoord

  1. Pietje puk

    Lekker verhuren, goed voor zijn ontwikkeling. Ja, maar wie heb je dan achter de hand als Beugelsdijk weer eens geel pakt? Die is bij elke gele kaart de lul.
    Dit wordt weer degradatie voetbal en billen knijpen…..

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.