ADO Den Haag heeft zondag voor het eerst sinds vier maanden weer een thuiszege geboekt in de Eredivisie. In het laatste kwartier bracht Tomás Necid verlossing en bezorgde hij ADO de punten die het verdiende. De ploeg maakt een sprongetje op de ranglijst en staat nu elfde.

ADO verloor direct na de winterstop thuis van VVV-Venlo en speelde daarna gelijk op bezoek bij NAC. Het team van Fons Groenendijk kon dus wel een goed resultaat gebruiken om de fans wat vrolijker te stemmen, maar binnen de lijnen had het lange tijd moeite om het veldoverwicht tot uitdrukking te laten komen in de score.

Het bezoek uit Almelo kreeg al na vijf minuten de eerste kans, toen Brandley Kuwas doelman Robert Zwinkels aan het werk zette met een verdekt schot. Ook Lennart Czyborra en Jesper Drost probeerden het, maar met pogingen van een beduidend minder niveau. ADO zette daar mogelijkheden tegenover voor Sheraldo Becker, Nasser El Khayati en Tom Beugelsdijk, maar in alle gevallen bracht doelman Janis Blaswich redding.

Voorafgaand aan de poging van Beugelsdijk deed zich een incident voor in het strafschopgebied van Heracles. Erik Falkenburg kreeg namelijk een stevige duw in de rug van Mohammed Osman, maar zowel scheidsrechter Siemen Mulder als de VAR deed daar niets mee. ADO moest het dus op eigen kracht verder proberen tegen Heracles.

Zoals dit seizoen al zo vaak aan het licht kwam, was scoren weer het grote probleem. Na rust probeerden Falkenburg, El Khayati en Lex Immers het duel open te breken, maar ook hun pogingen strandden. Pas diep in de tweede helft brak Necid de ban. De lange Tsjech, tien minuten tevoren ingevallen voor Falkenburg, vond na 79 minuten de verre hoek na een uitstekende actie van Wilfried Kanon.

Het dolende Heracles, dat tot zondag al zeven van zijn laatste negen competitieduels verloor, kwam er niet meer aan te pas. Vlak voor tijd kreeg het ook nog de 2-0 om de oren: El Khayati stuurde Becker op pad en nadat die eerst op doelman Blaswich stuitte, probeerde hij het met een voorzet op Necid. De supersub benutte ook die kans en kopte zijn tweede van de dag binnen.

Bron: Voetbal International
GGH Media Leaderboard

9 reacties

 1. Enw02

  Mooi om te zien dat zowel hier als bij CADD er 0 reacties zijn na een overwinning. En iedereen weg moet na een nederlaag. Echte topsupporters hoor.

  Beantwoorden
 2. Jap33

  Mooie overwinning! 1e helft was slecht, tweede helft stuk beter. Het eindigde niet meer knullig als de 16 in de buurt kwam. Ik zag Becker een goede wedstrijd spelen. Die jongen kan dus best wat als hij alerter is en zijn ogen open doet. Bakker is een stabiele speler waar de club veel aan heeft. Goede middenvelder hoor! Sowieso blij dat ADO nu ook eens een wedstrijd weet te winnen die ze gezien het spelbeeld ook niet mogen verliezen.

  Beantwoorden
 3. VINCENZOO

  Als Fons volgende week tegen Emmen besluit om met Falkenburg te starten moeten ze ‘m gewoon na de wedstrijd gelijk ontslaan. Met die vent in de spits eindigen we 16/17/18e.

  Beantwoorden
 4. Nick

  Becker en Immers moet je snel verlengen.. Immers moet je gwn een contract geven met daarin na zijn carrière als speler trainerschap.. Becker is simpel weg je gevaarlijkste vleugelspeler.. Als je elk jaar dan toch naar transfervrije spelers op zoek bent hou deze dan aan boord.. Hopen dat Necid deze lijn nu een beetje weet vol te houden..

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.