Terwijl Tom Beugelsdijk geschorst is voor FC Emmen-uit, speelt zijn vervanger uit de eerste seizoenshelft (Nick Kuipers) bij de aanstaande tegenstander. Met Shaquille Pinas als alternatief maakt ADO-trainer Fons Groenendijk zich geen zorgen.

Het was voor supporters van ADO Den Haag misschien een wat vreemde overgang op de laatste dag van de transfertermijn. Nick Kuipers vertrok afgelopen donderdag op huurbasis voor een half jaar naar FC Emmen, terwijl de robuuste verdediger tot vlak voor de winterstop als rechter centrale verdediger nog basisspeler was. Dit seizoen deed de Limburger acht keer mee in de eredivisie.

Zondag komt ADO hem alweer tegen, wanneer de uitwedstrijd tegen de nieuwkomer op het hoogste niveau op het programma staat. Uitgerekend dan is Tom Beugelsdijk geschorst, omdat hij zondag geel kreeg tegen Heracles (2-0). Het was alweer zijn tiende kaart, waardoor hij voor de derde keer dit seizoen een wedstrijd vanwege een uitsluiting zal moeten missen.

ADO-trainer Fons Groenendijk was op dat scenario voorbereid. ,,Want we weten dat hij bij elke kaart geschorst is. We kunnen dat oplossen in de verdediging. Shaquille Pinas heeft het bijvoorbeeld op die plek al laten zien en daarnaast kan Dion Malone daar ook spelen.”

Om nog meer opties te hebben, overweegt Groenendijk om in oefenwedstrijden meer jonge spelers uit het belofteteam uit te proberen. Bij het tweede staat doorgaans Dehninio Muringen aan de zijde van Pinas. Deze net 20-jarige rechtsbenige verdediger kwam voor dit seizoen over van FC Utrecht, waar hij in de jeugd speelde. Eerder voetbalde Muringen bij Zeeburgia en Ajax.

Terug naar Pinas, die zondag in Drenthe waarschijnlijk met Kanon het hart van de Haagse defensie zal vormen. Bij ADO Den Haag hebben ze veel vertrouwen in hem. Eerder dit jaar, toen Beugelsdijk tegen VVV geschorst was, kreeg de 20-jarige linkspoot bijvoorbeeld al de voorkeur boven Kuipers. ,,Dat was weer een moment om te kijken waar hij staat”, aldus Groenendijk.

De trainer roemt vooral de opbouwende kwaliteiten van de voormalige FC Dordrecht-speler. ,,Verdedigend staat hij ook zijn mannetje, maar van al onze centrale verdedigers staat hij wat dat betreft misschien wel op 1. Toch kies ik voor het centrum Tom Beugelsdijk met Wilfried Kanon, dat zijn meer mandekkers. Hij zit daar achter. Shaquille is een groot talent bij ADO. Niet voor niks is hij dit seizoen geselecteerd voor Oranje Onder 20.”

Bron: Algemeen Dagblad

2 reacties

    • Wil

      Verdediging is niet goed genoeg en is zonder Tommy nog minder. Zelfs een goede verdediger als Kanon gaat de fout in. Jammer dat een zondagsschot het dubbeltje de verkeerde kant op laat vallen. Een overwinning zat er bijna nog in.

      Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.