ADO Den Haag toonde twee gezichten in de wedstrijd tegen FC Emmen die met 3-2 verloren ging. De eerste helft werd de ploeg van trainer Fons Groenendijk helemaal weggespeeld door de club uit Drenthe en ging met een 2-0 achterstand rusten. De tweede helft was het ADO dat domineerde en kwam de ploeg uit Den Haag terug tot 2-2. Een Haagse overwinning hing in de lucht. Anco Jansen dacht daar anders over en schoot schitterend de 3-2 eindstand op het scorebord.

ADO Den Haag werd de eerste helft helemaal weggespeeld. Zelf creëerde de ploeg uit de residentie geen kans, terwijl tegenstander Emmen een aantal keer op doel kon schieten.

Het waren echter niet de mooi uitgespeelde aanvallen waardoor Emmen op voorsprong kwam. Na vijf minuten ging Wilfried Kanon de fout in, nadat hij een voorzet verkeerd inschatte. Alexander Bannink profiteerde van de misstap van de verdediger en schoot de 1-0 op het scorebord.

Grotere fout
Dion Malone maakte een kwartier later een nog grotere fout. Hij wilde de bal over de achterlijn laten gaan, maar verslikte zich in Emmen-speler Caner Cavlan. Cavlan veroverde de bal en zag Sven Braken vrij staan in de zestien. Die schoot raak en zette de ploeg uit Drenthe op 2-0.

Emmen miste nog enkele kansen op de 3-0 en ADO mocht blij zijn dat het niet met een grotere achterstand ging rusten.

Beter de tweede helft
De tweede helft speelden de mannen van Fons Groenendijk beter. De Leidenaar bracht Shaquille Pinas en Elson Hooi erin voor Malone en Lorenzen. Dit bracht meer stabiliteit in de ploeg.

In het eerste kwartier na rust gingen enkele vrije trappen van Nasser El Khayati net naast. Uiteindelijk was het de derde invaller John Goossens die de aansluitingstreffer maakte.

Gelijkmaker
Zes minuten later lag de 2-2 in het net. Een schitterende assist van Sheraldo Becker werd door Necid binnengekopt. Het was ADO dat het laatste kwartier domineerde. Tot een Haags doelpunt kwam het niet.

Het was Anco Jansen die het duel besliste. Met een schitterend afstandsschot besliste de middenvelder het duel: 3-2

Bron: Omroep West
Fly-Over Leaderboard

10 reacties

 1. Maxwin

  Een serie neerzetten zit er bij die amateurs niet in. Op deze manier wordt het regelrecht degradatie voetbal. En laten we eerlijk zijn, ADO misstaat niet in de eerste divisie. Goed voor de waarde van de aandelen van die halfgare Chinees.

  Beantwoorden
 2. Vakkie G

  De enige vraag die me bezighoud ..is waarom ado door wil gaan met groenendijk….wanneer komt ooit een lijn te bekennen in dit elftal…

  Beantwoorden
  • Ronald Elberse

   Dat vraag ik me ook af. Steijn moest weg toen hij er slecht voor stond maar Groenendijk doet het eigenlijk met ploegen als Fortuna, Emmen, de Graafschap veel slechter dan Steijn en die arrogante zakkenwasser gaat eisen stellen aan zijn verlenging. Onbegrijpelijk dat Midden Noord niet een spoor van witte zakdoeken laat zien. Vrijdagavond verliezen van Zwolle en je zit echt in de penarie met het programma dat komt.

   Bizar.

   Beantwoorden
 3. Luke

  Groenendijk is mijn kleur niet, maar wat kan hij veranderen aan de blunderende Kanon en Malone. Zij verliezen voor ADO de wedstrijd.

  Beantwoorden
  • Ronald Elberse

   Malone was zijn keuze, zelfde als Lorenzen. Malone zijn aankoop. Het elftal zoekt en het zoekt al twee jaar. Immers komt niet tot zijn recht, Meijers had nooit voor dit salaris verlengd mogen worden. Triest en treurig. Pinas moest komen maar die zit op de bank. Beugelsdijk gepasseerd en dan stelt hij Kuiper op, die ons dit jaar al veel punten heeft gekost. Beugelsdijk is geblesseerd en dan passeert hij Kuiper weer. Er is geen peil op de trekken. We spelen hetzelfde voetbal zoals Groenendijk kijkt. Jankvoetbal.

   Beantwoorden
 4. Rijsbergen

  Ik kan niet oordelen over de hele wedstrijd maar wat ik in de samenvatting heb gezien zijn dit profs,amateurs spelen veel beter,degraderen is msschien weer elf jaar wachten om te promoveren.👎👎

  Beantwoorden
 5. Nick

  Mentaliteit zeg van die gasten de eerste helft.. Die Lorenzen, lijkt wel oftie met een drol in zijn broek speelt..

  Beantwoorden
 6. Ron

  Ach.. weet u, eigenlijk doet het me niet meer zoveel. Ik volg de club vanaf 1972, in die tijd mocht je dan met papa mee en zat je op diens nek te be-boppen tijdens de wedstrijd, maar dit is GEEN ploeg! Wel een verzameling op papier niet onaardige spelers. Maar geen ploeg, men vecht niet, bikkelt niet maar doet…. niets…. dus als de spelers zelf niet willen… tsja… wat moet ik dan nog als simpel figuur langs de kant?

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.