Fons Groenendijk was afgelopen week twee jaar in dienst als hoofdtrainer van ADO en is met de clubleiding in gesprek over een vervolg. Niet gek gezien de prestaties in Den Haag: gemeten over die periode staat de club zevende.

De huidige dertiende plek in de eredivisie doet misschien anders vermoeden, maar in de tijd dat Fons Groenendijk trainer bij ADO is zijn er slechts zes ploegen die meer punten pakten. De traditionele top 3 uiteraard, plus AZ, FC Utrecht en Vitesse. Groenendijk is een man van statistieken en weet dat onder zijn leiding 92 punten zijn behaald. ,,Een bijzonder aantal, daar mogen we best een beetje trots op zijn.”

De verwachting is dat binnen afzienbare tijd bekend wordt dat club en trainer langer met elkaar doorgaan. Beide partijen zijn tevreden over de geboekte resultaten en merken dat er voor een contractverlenging voldoende draagvlak is. Al houdt dat laatste natuurlijk verband met het eerste. ,,We hebben behoorlijk gepresteerd”, vindt Groenendijk, die destijds instapte bij een club in degradatienood.

De eerste wedstrijd in februari 2017 ging tegen Go Ahead Eagles ook nog verloren, daarna volgde de ommekeer snel. Groenendijk kijkt er graag op terug. ,,Een houdiniact – die iedereen alweer vergeten lijkt – waar iedereen zijn tanden op stuk zou bijten. Er volgde daarna een seizoen waarin we met wat geluk zevende werden, een evenaring van de prestatie onder John van den Brom. De beste prestatie in veertig jaar, want je moet terug naar de jaren zeventig dat ADO een keer op de zevende plek stond.”

Die positie op de ranglijst, daar staat ADO dus ook gemeten over de 68 eredivisieduels dat Groenendijk op de bank zat. Bij elkaar opgeteld twee complete competities, verdeeld over delen van in totaal drie verschillende seizoenen. Na de 3-2 nederlaag van zondag bij FC Emmen moet ADO toch weer angstig achterom kijken. Daarbij aangetekend: VVV-trainer Maurice Steijn verklapte afgelopen weekend dat ze dat bij de huidige nummer nummer 7 van de ranglijst ook nog doen.

Toekomstplannen
Bij ADO raken ze overigens ook niet in paniek: er is nog volop uitzicht op het linkerrijtje. Alert zijn ze wel. Groenendijk sprak zich daar in de winterstop al over uit toen hij gevraagd werd naar zijn toekomstplannen. Het seizoen gaf hij tot dan toe een 6. ,,Dan is het verschil opeens groot, want we waren hier tot nu toe een 7,5 of zelfs een 8 gewend. Ik weet wat de grenzen zijn. Ik denk dat het tot nu toe een mooie periode is. Tegelijkertijd was het ook niet altijd even makkelijk, maar er is nog ruimte voor verbetering.”

Bron: Algemeen Dagblad

2 reacties

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.