Zonder een schot op doel, kwam ADO Den Haag vanavond toch op voorsprong. Een verdwaalde voorzet van Giovanni Troupée bleek genoeg voor een 1-0 overwinning op PEC Zwolle, dat voor het eerst sinds het aantreden van trainer Jaap Stam verloor.

Bijna vanaf de achterlijn wipte Giovanni Troupée de bal over PEC-doelman Mickey van der Hart. De offensieve ADO-verdediger zette voor op spits Tomas Necid, maar via de tweede paal viel de bal ineens in het doel.

Het was de laatste actie van de eerste helft en een zeldzaam hoogtepunt. Voor de merkwaardige treffer van de opkomende rechtsback, kwam ADO tot slechts twee balcontacten in de vijandelijke ‘zestien’. Het had ook nog niet op doel geschoten.

Van PEC – dat onder Jaap Stam nog ongeslagen was – ging in Den Haag al niet veel meer dreiging uit. Het moest het ook stellen zonder de aan zijn enkel geblesseerde Mike van Duinen (ex-ADO). Bij ADO viel in de tweede helft Troupée geblesseerd uit, maar ook zonder de gelukkige doelpuntenmaker hield het stand.

In de slotfase kreeg PEC-speler Younes Namli nog zijn tweede gele kaart en dus rood. ADO klom door de zegen naar de negende plek.

Bron: Algemeen Dagblad
GGH Media Leaderboard

4 reacties

  1. Jap33

    Superbelangrijke overwinning. Opnieuw slecht spel zonder enig te ontdekken lijn of strategie. Opvallend dat Becker na de winterstop ineens laat zien wel te kunnrn voetballen. Veel alerter en slimmer dan de 1,5 jaar ervoor. El Kayati erg matig. Supporters waren de mannen van de wedstrijd. De enige Hagenezen die er nog wat leuks van maakten. Hoe dan ook, erg blij met 3 punten!

    Beantwoorden
  2. Rijsbergen

    Gelukkig drie belangrijke punten binnen,maar wat is die Bakker ‘n eind teug gevallen,geen schim meer van wat het geweest is,geld ook voor El Kayati.

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.