Enthousiast speel je mee in een voetbalwedstrijd. Je gaat er helemaal in op. Totdat je die gemene val maakt. Je voelt je knie wegdraaien en er ontstaat een stekende pijn in je knie. Zo zie je, een ongeluk zit in een klein hoekje.Voor de zekerheid breng je een bezoek aan de huisarts. Onderzoek wijst uit dat er mogelijk een fikse sportblessure is. Wat nu? Voetbal is je passie. Spelen zit er voorlopig niet in. Toch heb je maar één wens: zo snel mogelijk weer het voetbalveld op. Je gaat naar de sportarts.

Vergoeding zorgverzekering
Meestal verwijst de huisarts naar een sportarts om advies te krijgen over de behandeling van een blessure. Een consult bij de sportarts wordt vanaf 1 januari 2016 vergoed vanuit de basisverzekering. De kosten vallen wel onder het verplichte eigen risico van € 385,-. Als je door de sportarts doorverwezen wordt naar een medisch specialist, dan wordt dat opnieuw vergoed vanuit de basisverzekering. De kosten vallen dan ook weer onder het eigen risico. Als je uitgebreid sportmedisch advies of onderzoek nodig hebt, dan worden de kosten niet vanuit de basisverzekering vergoed. Die kosten worden alleen vanuit een aanvullende verzekering vergoed.

Voorwaarden vergoeding
Niet bij iedere sportarts kom je in aanmerking voor een vergoeding vanuit de zorgverzekering. Het is belangrijk dat een sportarts bij een Sportmedisch Adviescentrum werkt of bij een sportmedische instelling die is aangesloten bij de Federatie van Sportmedische Instellingen. Neem, voordat je naar een sportarts gaat, contact op met je zorgverzekeraar. Dan weet je precies of het consult vergoed wordt of niet.

Zorgverzekering vergelijken
Alles heeft een risico. Dus ook sporten. Toch moet dat je er niet van weerhouden om te sporten, want de risico’s wegen niet op tegen de positieve effecten. Met sporten bereik je namelijk een lichamelijke betere conditie, een prettig psychisch welbevinden en daarnaast doe je ook nog eens sociale contacten op. Mocht je toch een blessure krijgen, dan is het natuurlijk belangrijk dat het goed behandeld wordt. Zodat je weer zo snel mogelijk mee kunt doen. Het zou jammer zijn als je dan voor onverwachte kosten komt te staan. Het is dus zeker zinvol om zorgverzekeraars met elkaar te vergelijken. Online kun je makkelijk de zorgverzekering vergelijken. Een consult bij een sportarts wordt in ieder geval vanuit elke basisverzekering gedekt, maar sportmedisch advies en onderzoek dus niet. Let op: het is elk jaar maar mogelijk om tot 31 januari van het nieuwe jaar je zorgverzekering te wijzigen. Dus ben je een actieve sporter en denk je dat je een sportarts nodig hebt? Overweeg dan zeker een aanvullend pakket. Het zou jammer zijn als je langer dan nodig moet wachten om weer te kunnen sporten.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.