ADO Den Haag heeft met ruime cijfers verloren van Ajax. In het Cars Jeans Stadion werd het 1-5 voor de Amsterdammers. Een geflatteerde uitslag. Met name in de eerste helft deed ADO niet onder voor de nummer twee van de eredivisie.

ADO begon scherp en agressief aan het duel met Ajax. Het eerste half uur creëerde ADO een aantal kansen met voorzetten op Tomáš Necid. De Amsterdammers konden daar één doelpoging van Kasper Dolberg tegenover zetten.

Na dertig minuten miste David Neres een enorme kans voor Ajax. Het was het startschot voor een hectisch laatste kwartier van de eerste helft. ADO kwam op voorsprong door Nasser el Khayati. De aanvallende middenvelder schoot een bal snoeihard achter de Ajax-doelman.

Penalty door VAR
In de laatste vijf minuten voor rust sloeg Ajax twee keer toe. Eerst was het Donny van de Beek die ADO-keeper Robert Zwinkels omspeelde en de gelijkmaker binnenschoot. Vlak voor rust kwamen de Amsterdammers op voorsprong door een benutte penalty van Ajax. Die werd verkregen nadat Aaron Meijers volgens de VAR de wegdraaiende Dolberg had onderuitgehaald.

Na rust toonde had het spel hetzelfde patroon als tijdens de eerste helft. Ajax dicteerde het spel en ADO kwam eruit met gevaarlijke counters. Maar het echte vuurwerk zoals in de eerste helft bleef achterwege.

Haags kwartiertje
Op het moment dat het Haags kwartiertje startte, schoot Ziyech de 3-1 op het scorebord. Vanaf rand zestien knalde hij raak en liet doelman Zwinkels kansloos. Vlak daarna bracht Tom Beugelsdijk, Lex Immers in stelling. De middenvelder kopte net over.

Na een soepele aanval scoorde Dolberg de 1-4 voor de Amsterdammers. De marge van drie doelpunten was geflatteerd. De Amsterdammers waren beter, maar ADO bood genoeg weerstand, dit kon niet in doelpunten worden omgezet.

Bron: Omroep West

9 reacties

 1. Nick

  Goed geholpen door de VAR man.. Niet het lef hebben om de overtreding daarvoor op Goosens te beoordelen.. Met de VAR wordt elk duel gwn als een stel homo’s beoordeeld

  Beantwoorden
 2. Luke

  1-5 verloren, maar ADO speelde een goeie wedstrijd, en Ajax kwam niet aan voetballen. Erg jammer van die penalty. Dit veranderde de wedstrijd totáál. De wissels maakte het alleen maar erger.

  Dit team kan best linker rijtje spelen!

  Beantwoorden
  • Lang079

   Wissels voorin ben ik met je eens maar Pinas hoort gewoon in de basis te staan. Die jongen heeft meer voetbal in zijn kleine teen als een aantal anderen in dit team. Als dat zo doorgaat loopt hij straks net als Kasteneer destijds de tent uit.
   Eerste helft ging best goed maar met zo’n scheidsrechter ga je het nooit winnen.

   Beantwoorden
 3. VINCENZOO

  Het is allemaal niet zoveel bijzonders wat ADO op de mat legt .. maar dat kan ook helemaal niet met deze selectie. Laten we maar hopen dat we gewoon van de Graafschap winnen, dan kunnen we dit weer vergeten

  Beantwoorden
 4. Maurits

  Zou mooi zijn als er op een fansite als deze eens duidelijk afstand word genomen van het schandalige gedrag van zichzelf noemende supporters. Monumenten bekladden…onze Vaderlandse geschiedenis beschimpen…rellen schoppen…en ga zo maar door. Een belediging voor elke inwoner van Den Haag die trots is op zijn of haar stad. Heb eens een beetje klasse.

  Beantwoorden
  • Maxwin

   Helemaal mee eens Maurits! Gewoonweg schandalig wat een stelletje eencelligen die zich supporters noemen heeft geflikt. Ik gun het deze zogenaamde supporters dat Ajax gisteren met 1-5 gewonnen heeft. Stelletje losers zijn het!

   Beantwoorden
   • Rick070

    ik ben het helemaal met je eens maar tot nu toe geloof ik er niet erin dat het ado supporters zijn die zgn. site bestaat pas een paar dagen en rond dat monument hangt het vol camera”s . geen daders dan ook geen beschuldigingen…..de leuzen fcdh worden al zolang niet gebruikt en hey komt 020 wel heel goed uit deze mediahype.
    mocht het toch van ado fans afkomen dan levenslang schorsen net als de 020 fans weg moeten blijven voor altijd!!

 5. Jap33

  Geflatteerd was het niet. Eerste helft deed ADO leuk mee, maar tweede helft was Ajax heer en meester op het middenveld waardoor de druk op verdediging toenam en de goals heel makkelijk vielen. En dat was jammer, want Bakker speelde een goede wedstrijd voor zijn wissel. Bakker ging eruit en Zyech kreeg ruimte.. Pinas is een goede verdediger. Hoort zeker in de basis. Becker was aardig op weg laatste weken, maar viel gister weer eens door de mand. Necid heeft ook niet veel in zijn mars helaas. Klaagt een hoop, dat dan weer wel. Op baar Graafschap!

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.