ADO Den Haag heeft weer twee dure punten laten liggen in een duel met De Graafschap. De heenwedstrijd in december eindigde in 0-0. Vrijdagavond bleef ADO Den Haag in Doetinchem steken op 1-1 in het duel met de degradatiekandidaat. Sheraldo Becker was de enige Haagse speler die een van de talloze kansen in de eerste helft succesvol kon afronden. De Graafschap maakte tien minuten voor tijd gelijk.

ADO Den Haag was de eerste helft veel beter dan de thuisploeg. Onder andere Tomas Necid, Becker en Giovanni Troupée misten enorme kansen voor de Haagse equipe. Vooral de rechtsback zal nog vaak terugdenken aan het moment dat hij voor een leeg doel overschoot.

Becker maakte een kwartier voor rust zijn misser van eerder in de wedstrijd goed. Oog-in-oog met De Graafschap-keeper Hidde Jurjus faalde hij niet en bracht zijn team op een terechte voorsprong.

Haagse kleerscheuren
Na de treffer van de buitenspeler vond ADO het voor even genoeg op De Vijverberg en controleerde het de wedstrijd. Wel raakte de keeper van De Graafschap Jurjus geblesseerd. Hij werd vervangen door Nigel Bertrams. Zonder Haagse kleerscheuren werd met 1-0 de rust gehaald.

De tweede helft creëerde ADO veel minder kansen dan tijdens het eerste bedrijf. Sporadisch kwamen de mannen van Fons Groenendijk in de buurt van de zestien van de Superboeren. Daartegenover stond dat ook De Graafschap weinig tot geen doelpogingen ondernam.

Gelijkmaker
Daar kwam tien minuten voor tijd verandering in. Na een afgeslagen corner ramde Danny Bakker de bal op de lat. De bak kwam daardoor terug in het spel en De Graafschap ging meteen in de aanval. Tien seconden later maakte Youssef El Jebli de gelijkmaker. Daarna was De Graafschap nog wel het gevaarlijkst van de twee ploegen, maar kwam het gelijkspel niet in gevaar.

Bron: Omroep West
GGH Media Leaderboard

12 reacties

 1. Rick070

  Heel duur puntverlies. We hadden echt naar boven kunnen kijken, nu blijf je met een schuin oog naar beneden kijken.

  Beantwoorden
 2. Maxwin

  Jammer, dit hadden ze gewoon moeten winnen met een nulletje of 3. Ook weer rare wissels bij ADO. Malone voor Goosens, hoe dom is die Groenendijk! Ze hadden gisteren dik moeten winnen. Slecht gedaan!

  Beantwoorden
 3. Ricky070

  Als je al niet kunt winnen van de graafschap……tja welke conclusie moet een trainer dan hebben??? Nog twee jaar ellende??? Nee toch!!! Fons bedankt en tot ziens

  Beantwoorden
 4. Nick

  Den haag speelt gewoon zonder passie man. Goosens vind ik het aardig doen. Als ik naar ze zit te kijken heb ik soms het idee dat ze om 60 procent spelen, dan win je niet.

  Beantwoorden
  • Nick

   Heeft een tegenslag gekregen tijdens zijn revalidatie, knie voelde instabiel bij een beweging geloof ik, dus echt zwaar klote..

   Beantwoorden
   • sander

    das balen dat kishna een tegenslag gekregen hebt met hem erbij heb je meer hoop

 5. Jap33

  Wat ik niet goed begrijp is dat ADO het gehele seizoen een spitsprobleem heeft. Je begint met Necid. Die bakt er niets van. Dan Falkenburg, die bakt er niets van. Je buitenspelers hebben totaal geen neusje voor de goal. Veel te veel kansen nodig om er 1 in te prikken en dan doe je een ” veel belovende spits” als Zang weg. Afgelopen jaren hebben we spitsen gehad die weinig kansen nodig hadden om te scoren. Zij hielden ADO in de eredivisie. Nu zie je het effect als je een scorende spits mist. Je verlies keer op keer wedstrijden die je niet hoeft te verliezen en speelt constant gelijk in wedstrijden die je had moeten winnen.
  Manders zegt dat wij fans niet mogen oordelen als we niet van de hoed nog de rand weten. Maar Manders , leg het dan uit! Je bent een voetbalclub met duizenden fans die voor het bestaansrecht van de club zorgen en recht hebben op die uitleg. Communiceren is al jaren niet denderend wat het bestuur laat zien. (Neem alleen al het feit dat nog steeds niemand weet welke vage Chinees er nu werkelijk de club in handen heeft) . Wij fans worden en zijn kritisch en dat versterkt logischerwijs als we vanuit de club geen uitleg krijgen van gemaakte keuzes.

  Beantwoorden
 6. Nick

  Er loopt een topscorer in de jupilerleauge bij Roda je rond contract loopt af. Is een linksbuiten, ADO wakker worden..

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.