ADO Den Haag heeft in eigen huis met 2-3 verloren van SC Heerenveen. De ploeg van trainer Fons Groenendijk kreeg genoeg kansen, maar kon maar twee kansen omzetten in een doelpunt. Door het verlies is het gat met de nacompetitieplaatsen nog steeds vier punten. Nummer zestien FC Emmen heeft wel een wedstrijd minder gespeeld.

ADO Den Haag begon voortvarend aan het duel met Heerenveen. Na ongeveer een minuut spelen schoot Lex Immers snoeihard op doel. Zijn inzet werd gekeerd door Heerenveen-keeper Warner Hahn. De rebound werd van de lijn gehaald.

Het was de aanleiding voor een heus offensief. Onder andere Tomas Necid en Sheraldo Becker misten kansen voor de residentieclub. Toen was er als donderslag bij heldere hemel plotsklaps de voorsprong van Heerenveen.

Vlap
Michel Vlap rondde de eerste de beste aanval van Friese makelij af. Daarmee was het ook gedaan met de aanvalsdrang van ADO. Heerenveen wilde ook de 2-0 maken en creëerde vele kansen. Vlap en spits Sam Lammers misten kansen voor de ploeg uit het noorden van het land.

Een kwartier na rust kopte Tomas Necid na een schitterende voorzet van Nasser El Khayati de 1-1 binnen. De gelijke stand stond niet lang op het scorebord. Heerenveen-uitblinker Vlap schoot tien minuten na de gelijkmaker een vrije trap schitterend achter doelman Robert Zwinkels (1-2)

In de achtervolging
Weer moest ADO in de achtervolging. Dit deden de mannen van Fons Groenendijk met verve. Vooral Tom Beugelsdijk kwam veelvuldig mee naar voren en zorgde voor gevaar in de Heerenveen-zestien. Het mocht niet baten. De residentieclub miste scherpte voorin.

In de blessuretijd vielen nog wel twee doelpunten. Lammers zorgde uit een counter voor de 1-3. El Khayati schoot uit een strafschop uiteindelijk de 2-3 eindstand op het scorebord

Bron: Omroep West
Fly-Over Leaderboard

2 reacties

  1. Rijsbergen

    Als je in de eeste tien/vijftien minuten weet te scoren verloop de wedstrijd heel anders maar helaas mocht dat niet baten de vededigng van Heerenveen gaf verder niks meer weg,en die Vlap moet je echt in de gaten houden,die jongen is snel en behendig,tweede helft leek wel ‘n beetje op amateur voetbal,op naar de volgende moeiliijke wedstrijden,ben er van overtuigd dat ze net aan gaan redden,en anders de nacompetitie,inzet van sommige jongens waren goed,met name Tommie,Goosens,El kahatie,kom op boys op naar Groningen en probeer daar er eat goeds van te maken.

    Beantwoorden
  2. Nick

    Daar zag bakkertje er weer niet goed uit tegen Vlap,werd helemaal dol gespeeld. Hierdoor kwam of beugelsdijk of kanon in de problemen omdat ze dan door moeten dekken waardoor lammers 1 op 1 speelt.. Nogmaals volgend jaar Immers doorschuiven op de plek van el k. Goosens op de plek van Immers dan weer en aub een goede controleur. Bakker is het voor mij gwn niet.. Hadden we er gister niet 3 gescoord als we Dimitri nog in de spits hadden, wat een voorzetten gaf die Becker.

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.