Door een eigen goal van Lex Immers heeft ADO Den Haag met 1-0 verloren van FC Groningen. De middenvelder werd de schlemiel van de wedstrijd nadat hij met zijn arm de bal achter doelman Robert Zwinkels werkte. Door het verlies is het verschil met de nacompetitieplaatsen nog maar drie punten.
Het was lang wachten voor er iets te beleven viel in het stadion. De eerste fase van de wedstrijd waren beide ploegen vooral aan het aftasten. Een schot van Kaj Sierhuis namens FC Groningen en een pegel van Dion Malone voor ADO waren de enige wapenfeiten.

Uit een corner kwam Groningen op voorsprong. Lex Immers kreeg na een hoekschop de bal op zijn arm. Daardoor veranderde de bal van richting waarna het speeltuig achter doelman Robert Zwinkels belandde.

Opstootje
De laatste vijf minuten van de eerste helft stonden bol van de opstootjes. Aanleiding daarvoor was natrappen van Nasser El Khayati en het agressieve reageren van Groningen-verdediger Género Zeefuik daarop. Drie minuten lang werd er een vrijworstelpartij opgevoerd op het veld. Uiteindelijk werd het opstootje afgedaan met gele kaarten voor Zeefuik en El Khayati.

De tweede helft was net als de eerste helft lange tijd saai. Halverwege waren pas de eerste kansen te noteren. Die waren voor de thuisploeg. ADO-doelman Zwinkels redde bekwaam op twee schoten en hield ADO zo in de wedstrijd.

Slippertje Zwinkels
In de zeventigste minuut kwam Zwinkels goed weg. Hij liet een makkelijke bal door zijn handen glippen en kon met een reflex maar net voorkomen dat de bal over de doellijn ging.

ADO zelf kon geen vuist maken. De ploeg van Fons Groenendijk creëerde amper kansen en was slordig in de passing. De wissels van ADO (Erik Falkenburg, Melvyn Lorenzen en Thijmen Goppel) brachten weinig extra elan en de Haagse selectie mag een goed verdedigende Wilfried Kanon bedanken dat het bij één tegendoelpunt bleef.

Bron: Omroep West
Fly-Over Leaderboard

10 reacties

  • Dolf Lubbers

   als oud Hagenaar zondag de wedstrijd in Groningen gezien. was inderdaad onthutsend zwak. FC Groningen stond voor de winterstop 17e en heeft met relatief weinig geld goed ingekocht. voor de winterstop eisten de supporters het hoofd van Danny Buys; nu wordt hij op handen gedragen. wat doet ADO ze sturen 2 verdedigers weg en halen er niets voor terug… niet Fons maar de technisch directeur moet dan ook de laan uit. ik hoop echt dat mijn oude cluppie niet degradeert maar ik heb er een hard hoofd in.t

   Beantwoorden
 1. Rick070

  Is echt zo slecht, je wordt er gek van.
  Op papier hebben we nog het zwaarste programma. Begin me nu echt zorgen te maken

  Beantwoorden
  • VakkieG

   En dan te bedenken dat ze fonsie contract verlenging gaan geven…een schop onder zijn reet verdient hij…

   Beantwoorden
 2. Nick

  Die wissels.. Er komt echt 3 keer kut in.. Maarja ADO kennende winnen ze dadelijk weer van Vitesse..

  Beantwoorden
 3. Marco van Zanten

  Het is echt klaar met Fons, hij heeft het tot vorig jaar goed gedaan maar daarna een zwalkend beleid qua opstelling, wissels. De angst regeert nu terwijl we juist een team hebben wat het van offensieve instelling moet hebben. De enige oplossing is een andere trainer, niet nu nog dit seizoen want we hebben nog maar een paar wedstrijden. Maar wel vanaf as seizoen, Fons moet zelf toch ook zien dat de chemie is uitgewerkt?

  Beantwoorden
 4. Rijsbergen

  Mensen laten we eerlijk zijn,het ligt niet aan de trainer maar aan de spelers zelf,ik vind er weinig agressie in zitten,kijk eens bijvoorbeeld naar Fortuna,Emmen,Excelsior,Graafschap die jongens blijven door gaan met strijdlust,ik baal er ook van maar laten we hopen dat het goed komt.

  Beantwoorden
  • Ricky070

   wie traint dat zooitje ongeïnteresseerde dan?
   eigenlijk verdient de hele staf het bestuur de technische staf de chinezen enz dat ze degraderen al jaren dikke deur spelen en niks toevoegen!!!!
   De jeugdeltallen zijn helemaal leeg geroofd .
   Vrouwen voetbal op sterven na dood!!

   Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.