ADO Den Haag had woensdagavond een slag kunnen slaan in de strijd tegen degradatie. Het bleef bij directe concurrent Fortuna Sittard echter steken op een teleurstellend gelijkspel: 0-0. Bijna een uur speelden de Hagenaars met een man meer, maar daar konden ze niet van profiteren. ADO blijft dertiende in de eredivisie, Fortuna staat met evenveel punten (30 uit 28 wedstrijden) veertiende.
In het eerste bedrijf zorgden beide teams niet bepaald voor vuurwerk. Het meest in het oog springende moment was een elleboogstoot van José Rodriguez in het gezicht van de met een masker spelende Shaquille Pinas, waarvoor de Spaanse huurling van Fortuna direct rood kreeg. Dat gebeurde in de 32ste minuut, maar het leverde lange tijd nauwelijks kansen op voor zowel ADO als de thuisclub.

Na een uur greep ADO-trainer Fons Groenendijk in. Hij bracht aanvallers Erik Falkenburg en Tomas Necid voor John Goossens en Elson Hooi. De grootste kans kreeg ADO net nadat het ‘Haags kwartiertje’ was ingegaan. Falkenburg knikte de bal uit een hoekschop op de lat. In de slotfase verzuimde Fortuna nog twee counters om te zetten in doelpunten en kopte Falkenburg in kansrijke positie net naast.

Bron: Omroep West
GGH Media Leaderboard

één antwoord

  1. Rijsbergen

    Een wat slappere wedstrijd,die tegen Vitesse was beter maar helaas,nog ‘n paar finale wedstrijden,zal niet eenvoudig zijn,
    en Groenendijk zegt zelf dat het team niet meer te coachbaar is,persoonlijk zeg ik altijd het ligt niet aan de coach,maar aan de spelers zelf,of Groenendijk inruilen,haal
    Bijvoorbeeld ‘n Danny Buis binnen die heeft Groningen aardig op de rails gekregen.!!!!

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.