Wat een fantastische wedstrijd tegen FC Utrecht heeft ADO achter de rug! Had je voor de wedstrijd gezegd dat ADO met 5-0 zou winnen, dan was je voor gek verklaard. FC Utrecht die het hele seizoen al goed draait en die met (nu na de wedstrijd tegen ADO) maar zeven punten achter staat op de nummer 3, Feyenoord. De uitwedstrijd tegen Utrecht werd in november nog met 3-0 verloren. FC Utrecht had dus afgelopen zaterdag 6 april de beste kaarten voor de overwinning in hadden. Gedesillusioneerd verlieten de Domstedelingen dan ook het veld na deze monsterzege van ADO. We hebben wel eens een slechter seizoen gedraaid, maar zeker ook een beter seizoen. En laat dat nu net gelden voor meer clubs dit seizoen. Mede door de winst tegen Utrecht en de slechte resultaten van de andere clubs, zou ADO zomaar nog de play-offs voor het Europese voetbal kunnen halen. Handhaving op het hoogste niveau lijkt in ieder geval binnen te zijn.

De huidige stand van zaken
Er zijn inmiddels 29 wedstrijden gespeeld waarbij ADO momenteel op de twaalfde plaats staat. NAC staat op de laatste plaats met wel een flink verschil in punten. Maar de nummer 17 heeft maar zeven punten minder dan ADO en ADO heeft weer maar 8 punten verschil met de nummer acht. Vitesse staat op plaats zeven, de minimaal te behalen plaats voor de play-offs, met tien punten verschil. Er zijn nog vijf wedstrijden te spelen en al zijn we deels afhankelijk van wat de concurrentie doet, als we alles winnen, kunnen we nog 15 punten halen. De play-offs zouden nog net behaald kunnen worden, mits de directe concurrentie punten verliest. Dit is geweldig materiaal om je geluk mee te beproeven op nl.unibet.be/betting. Vooral Heracles en Vitesse moeten de komende wedstrijden verliezen, wil ADO kans maken, al lijkt het sterk dat dit gaat gebeuren.

Punten, punten en nog eens punten
Met nog vijf wedstrijden te gaan, is de competitie nog niet gespeeld. Zelfs de eerste plaats is nog niet beslist. Het gaat dan ook spannend worden of we met ADO de achtste, of misschien zelfs de zevende plaats gaan behalen. Hierbij zijn we wederom afhankelijk van wat de concurrentie gaat doen. De verschillen in punten zijn zo klein, dat hier nog alles open ligt. In theorie kan de nummer 17 ADO nog inhalen op de ranglijst. We hebben het nog zelf in de hand en moeten alles winnen willen we een stuk hoger eindigen.

De komende wedstrijden
ADO heeft niet het meest makkelijke programma voor de resterende wedstrijden. Krakers tegen Feyenoord, AZ en PSV staan ons nog te wachten. Daarnaast zouden er zeker punten gehaald kunnen worden in de wedstrijd tegen Excelsior en Willem II. Dat we de komende partijen op het puntje van de stoel zitten, mag duidelijk zijn! Inmiddels weten we dat het balletje rond is en vreemd kan rollen. Als we over FC Utrecht heen kunnen walsen, waarom dan niet tegen PSV (mits er niet teveel blessuretijd komt natuurlijk).

GGH Media Leaderboard

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.