De KNVB is voornemens om speelronde 33, waarin ADO Den Haag in eigen huis Willem II ontvangt, te verschuiven naar woensdag 15 mei (19.30 uur). Deze speelronde stond aanvankelijk gepland voor zondag 28 april (14.30 uur).

Ten grondslag aan het voorgenomen besluit van de KNVB ligt het feit dat Ajax door het Europese succes nog op drie fronten meestrijdt. Het speelschema moet in het kader hiervan veranderd worden, zodat er aan de (door clubs en competities) afgesproken voorwaarde van minimaal twee volledige dagen rust tussen twee duels voldaan kan worden. Het scenario dat nu door de KNVB naar voren geschoven is, wordt door de bond gezien als de minst moeilijke en meest sportieve oplossing voor de situatie.

De KNVB heeft haar plan donderdagmiddag in een spoedvergadering gepresenteerd aan alle clubs uit de Eredivisie en geeft in dit statement uitleg over de situatie. De lokale driehoeken moeten nog akkoord gaan met de verschuiving, waardoor het nog geen voldongen feit is. In de loop van vrijdagmiddag wordt er volledige duidelijkheid verwacht.

Tickets
Mocht de verschuiving definitief doorgang vinden, dan zal ADO Den Haag uiteraard met een restitutieregeling komen voor de mensen die reeds een kaartje voor het duel met Willem II gekocht hebben, maar niet naar de wedstrijd op woensdag 15 mei kunnen komen. Daarover zal de club bijtijds meer informatie verstrekken. Reeds gekochte tickets zullen gewoon bruikbaar blijven voor de nieuwe speeldatum.

Bron: ADO Den Haag
Fly-Over Leaderboard

2 reacties

  1. Ruud

    Mooi klote ,sommige mensen zitten doordeweeks in het buitenland, Excelsior is ook al op donderdag! En dat allemaal voor dat kut-020

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.