Met een doelpunt en assist onderstreepte Sheraldo Becker donderdag tegen Excelsior zijn uitstekende vorm voor ADO Den Haag. Trainer Fons Groenendijk is blij met de buitenspeler, maar vreest ondertussen ook dat hij onhoudbaar is.

ADO is al sinds de herfst met Becker in gesprek over zijn contract, maar vooralsnog tevergeefs. Het betekent dat de 24-jarige buitenspeler over een paar maanden transfervrij kan vertrekken. Hoewel de club pogingen blijft ondernemen om hem binnenboord te houden, erkent Groenendijk dat de slagingskans klein is.

‘Sheraldo is altijd al een dreigende speler geweest, maar als hij nu ook nog flink rendement gaat leveren is het logisch dat er belangstelling komt. Dan wordt het voor ons lastig’, zei de trainer na de 3-1 zege op de Rotterdammers. ‘Ik wil hem graag houden, maar als er grotere clubs voor hem komen is dat ook iets om trots op te zijn. Dan hebben we hem als staf en club een betere speler gemaakt, dat is positief.’

Becker maakte dit seizoen zes doelpunten voor ADO, waarvan vijf na de winterstop. Van zijn negen assists gaf hij er acht in de tweede seizoenshelft. De aanvaller is bezig aan zijn derde seizoen in Den Haag en kwam eerder uit voor Ajax en PEC Zwolle.

Ebecilio
Tegen Excelsior zat voor de tweede wedstrijd op rij Kyle Ebecilio op de bank bij ADO. De 25-jarige middenvelder heeft een verleden als jeugdinternational en bij onder meer Feyenoord, Arsenal en FC Twente, maar speelde al tweeënhalf jaar geen wedstrijd meer als gevolg van het Guillan-Barré syndroom, een auto-immuunziekte. Bij ADO hoopt hij op een rentree in het profvoetbal.

‘Hij is in oktober begonnen met trainen bij ons tweede elftal en na een tijdje is hij wedstrijden gaan spelen’, aldus manager voetbalzaken Jeffrey van As. ‘Er zit een stijgende lijn in bij Kyle, daarom geven we hem nu de kans om aan te haken bij het eerste elftal. Op dit moment is hij nog op amateurbasis actief bij ons, maar als hij de komende weken laat zien dat hij van waarde kan zijn voor ons eerste team zit er misschien meer in.’

Bron: Voetbal International
Brody’s leaderboard

6 reacties

 1. VakkieG

  Twee en een half jaar lang een dikke onvoldoende en niks meer daar een grote bek naar zijn medespelers een kuthouding en altijd dat gelul over als er topclub komt ben ik weg, die gegevens maken 6 doelpuntjes niet tot het verleden hoor.
  En Ebicilio maakt bij de beloftes een hele zwakke indruk. Misschien dat de technische staf eens serieus wordt.

  Beantwoorden
  • Jap33

   Ook diegene met het meeste gepruts. Ik geef toe, laatste seizoenshelft zit er verbetering in, maar die 2,5 jaar daarvoor had je echt niets aan deze jongen.
   Het zit in hem, maar kwam er nooit uit. Hoop voor hem dat Het gaat gebeuren, maar ik mis hem niet bij ADO.

   Beantwoorden
 2. rijsbergen

  Ik heb ook zitten kankeren op die jongen,maar de laatste tijd is hij beter gaan voetballen,en als hij vertrek,dat zit er waarschijnlijk in dan gun ik hem het aller beste,en bedankt.

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.