ADO Den Haag had nog een heel kleine kans om de play-offs te halen. Dan moest FC Groningen verliezen en moest er bovendien een verschil van acht goals op de Groningers goedgemaakt worden voor het doelsaldo. Met Willem II kwam wel een aangeslagen ploeg naar de Hofstad. Het was de vraag of de Tilburgers zich na drie nederlagen op rij konden herpakken voor de laatste kans om de play-offs te halen. De start van de bezoekers was erg goed. Via Alexander Isak kwam de bal na een kwartier bij Damil Dankerlui en de rechtsbuiten klopte doelman Robert Zwinkels van dichtbij.

ADO knokte zich terug en kwam na een halfuur op gelijke hoogte via Nasser El Khayati, die raak schoot na goed terugleggen van Tomás Necid. Toch was de hoop op een wonder wel vervlogen, want ADO was niet eens de betere ploeg. Willem II zorgde voor het meeste gevaar en kwam in de 48ste minuut weer op voorsprong door een prachtige knal van Vangelis Pavlidis. Een belangrijke goal voor Willem II, wetende van de achterstand van concurrent Groningen in Emmen op dat moment. Zo leek het een prachtige avond te worden voor Willem II, maar door een fout van Timon Wellenreuther ging het mis. De Duitser werd in de korte hoek verrast door Wilfried Kanon: 2-2.

Het ging van kwaad tot erger bij Willem II. Dankerlui maakte hands bij een vrije trap van El Khayati en kreeg daar zijn tweede gele kaart voor. Bovendien was er door die actie een strafschop voor ADO, die benut werd door El Khayati. Necid gaf de tien Brabanders in de 74ste minuut de genadeklap. Zo kwam de hoop op een wonder wel langzaam terug, zeker toen Lex Immers in de 81ste minuut de 5-2 maakte. Toen waren er nog vier goals nodig. Na de tweede goal van de avond van Necid nog maar drie. Bij die 6-2 hield het echter op, waardoor Groningen het laatste ticket voor de play-offs heeft gegrepen.

Bron: Voetbal International
GGH Media Leaderboard

2 reacties

 1. Jap33

  Wat een bizarre wedstrijd. Bij rust had ADO 4-1 achter moeten staan. Aan alle kanten afgetroefd. Beugelsdijk verschrikkelijk slecht.
  Na rust de wereld omgedraaid. ADO laat opnieuw zien dat ze een wedstrijd kunnen kantelen. Na slecht eerste seizoenshelft ze een knappe en krachtige laatste maanden. Een soort wederopstanding. Trots op mijn club!!

  Beantwoorden
 2. rijsbergen

  Na de gelijke stand 0 – 0 tegen Fortuna is Ado beter gaan spelen,daarna ‘n 5 – 0 overwinning op Utrecht,toen 2 – 3 overwinning op AZ, toen de uitwedstrijd 0 – 2 overwinning op Feyenoord,en gisteravond ‘n balabberende overwinning op Wllem ll
  Toch ‘n top prestatie,ben trots op mijn cluppie,tot volgend seizoen.??
  ,

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.