Na de laatste thuiswedstrijd van ADO Den Haag wordt traditiegetrouw de Karel Jansen-trofee uitgereikt. Die trofee is de prijs voor beste speler van ADO van het seizoen en het kleinood ging dit jaar naar Nasser el Khayati. De technicus volgt zijn maatje op het middenveld, Lex Immers, op.
Naast de prijs voor beste speler van het jaar, ontvangt El Khayati ook de prijs van clubtopscorer. Hij scoorde dit seizoen zeventien doelpunten. Daarnaast gaf hij ook nog 12 assists. Alleen Ajacieden Hakim Ziyech en Dušan Tadić gaven vaker dit seizoen een voorzet van waaruit een medespeler scoorde.

Shaquille Pinas viel ook in de prijzen. De centrale verdediger werd uitgeroepen tot talent van het jaar. De verdediger kreeg de tweede seizoenshelft meermaals de voorkeur boven Wilfried Kanon. Door een blessure moest hij de laatste wedstrijden missen. Wel zat hij tegen Feyenoord en Willem II op de bank.

Karel Jansen-trofee
De prijs voor beste speler is genoemd naar clublegende Karel Jansen. De geboren Hagenees speelde in de jaren vijftig ruim driehonderd wedstrijden voor ADO. Na zijn loopbaan was hij voetbalbestuurder. Zo richtte hij de voetballersvakbond Vereniging van Contractspelers op (VVCS). Ook zat hij in het bestuur van de profsectie van de KNVB, in die sectie was hij verantwoordelijk voor de technische zaken.

Bron: Omroep West
Brody’s leaderboard

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.