Van het seizoen 2020/2021 moeten alle stadions in de eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie rookvrij zijn. Daarvoor hebben de betaald voetbalclubs, de KNVB en de Alliantie Nederland Rookvrij een platform opgezet.

Clubs die komend seizoen nog geen rookvrij stadion hebben, gaan een ontmoedigingsbeleid voeren. Bij Vitesse, Ajax en Almere City FC mag al langer niet meer gerookt worden, het Philipsstadion van PSV wordt komend seizoen rookvrij. Er mag dan alleen nog gerookt worden buiten het stadion. Ook e-sigaretten worden verboden binnen de stadions.

,,Supporters komen naar het stadion om te genieten van een voetbalwedstrijd. Zowel rokers als niet-rokers. We vragen aan alle rokers: laat anderen, die er niet voor hebben gekozen, geen nadelige gevolgen ondervinden. Passief meeroken is namelijk ongezond. Supporters kunnen op een tribune, met grotendeels vaste plaatsen, nu eenmaal niet een andere plek opzoeken”, zo schrijft het platform Rookvrije Voetbalstadions.

Bron: Algemeen Dagblad
GGH Media Leaderboard

2 reacties

  1. Jap33

    Ik begrijp het opzich wel. Roken is slecht, tijden veranderen etc..
    Ik heb zelf 2 jaar gerookt en ben blij dat ik er vanaf ben. En h et is niet leuk als je buurman continu zijn rook in je gezicht blaast. Maar toch, biertje, broodje bal en sigaret hoort wat mij betreft in het stadion. Groot deel van het voetbalpubliek houdt van een sigaret en een vette bek met bier. Ik vind het er gewoon bijhoren.. we hebben ook een kinder, homo en blindentribune?? Voetbal is voor ieder wat wils..

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.