Ieder jaar in de zomer worden de speelschema’s van de Europese topclubs bekend gemaakt. Vanaf halverwege juni tot eind juli maken de verschillende voetbalbonden de speelschema’s voor het komende seizoen bekend. Hieronder vind je een overzicht van de informatie omtrent de speelschema’s van Spanje, Engeland, Italië en Duitsland.

Speelschema Premier League
Doorgaans wordt het speelschema van de Premier League halverwege juni bekend gemaakt. Het speelschema van Liverpool, Tottenham, Manchester City en alle andere topploegen wordt dan gepubliceerd. De exacte data van het speelschema van de Premier League worden echter pas zo’n vier tot zes weken voor aanvang van het speelweekend definitief vastgesteld. In Engeland zijn er zelfs twee nationale bekertoernooien waar rekening mee dient te worden gehouden. De Engelse topploegen spelen dan in een seizoen soms wel zo’n 60 (!) wedstrijden!

Speelschema Primera Division
Op het speelschema van de Spaanse Primera Division wordt vaak als laatst bekend gemaakt. Het speelschema van Barcelona en het speelschema van Real madrid worden dan direct doorgespit door de echte voetbalfans. Zo wordt er direct uitgezocht wanneer de eerste El Clasico van het seizoen gespeeld wordt en wanneer de andere krakers op het programma staan. Net als in Engeland worden de exacte wedstrijddata later in het seizoen vastgesteld. Dit komt mede door Europese verplichtingen en de nationale beker wedstrijden die de clubs tijdens het seizoen moeten spelen. Het speelschema Barcelona en het speelschema Real Madrid liggen dan ook vanaf dag 1 onder een vergrootglas dankzij de enorme populariteit.

Speelschema Serie A
Het speelschema van de Italiaanse Serie A wordt halverwege de zomer bekend gemaakt. Onder meer het speelschema van Juventus wordt dan bekend gemaakt. Net als bij de wedstrijden in Spanje en Engeland worden de wedstrijden in Italië een aantal weken voor aanvang pas definitief vastgesteld. Voordeel aan het Italiaanse speelschema is wel dat de ‘topwedstrijden’ halverwege het seizoen voor de rest van het seizoen al definitief worden vastgesteld. Zo kun je enkele voetbalreizen naar Italië met meer zekerheid boeken.

Speelschema Bundesliga
Als vierde en laatste speelschema van alle topcompetities hebben we nog het speelschema van de Bundesliga. De hoogste afdeling van het Duitse voetbal brengt zo rond eind juni of begin juli het voorlopige speelschema naar buiten. Ook hier is het gebruikelijk dat een datum van een wedstrijd, binnen het speelweekend, kan wijzigen. Het speelschema van Borussia Dortmund en Bayern München bijvoorbeeld hebben het hele jaar te maken met de Europese successen van beide topclubs. Daarnaast heeft ook Duitsland een nationaal bekertoernooi waar plaats voor moet worden gemaakt in het speelschema van de Bundesliga.

Het grote voordeel aan een voetbalreis naar een wedstrijd in de Duitse Bundesliga is dat een groot deel van de voetbalclubs op een kleine afstand liggen van de Nederlands-Duitse grens en zodoende je de wedstrijd ook prima zonder overnachting in Duitsland kunt bezoeken.

Overzicht van speelschema’s van Europese topclubs:

Speelschema FC Barcelona
Speelschema Real Madrid

Speelschema Liverpool
Speelschema Arsenal
Speelschema Tottenham Hotspur
Speelschema Manchester City
Speelschema Manchester United

Speelschema Bayern München
Speelschema Borussia Dortmund
Speelschema Schalke 04
Speelschema Werder Bremen

Speelschema Juventus

Wanneer het speelschema definitief is kun jij je bezoek aan een van deze topclubs gaan boeken! In Nederland zijn verschillende aanbieders van voetbalreizen die je kunnen helpen bij het samenstellen van je voetbalreis. Met wie ga jij komend seizoen een voetbalreis plannen?

GGH Media Leaderboard

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.